Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Neuvěřitelná paráda Mrázka. Takhle si na něm vylámal zuby Pastrňák

Sport

  14:14
PHILADELPHIA - Důležité body v cestě za postupem do play-off vybojovali hokejisté Philadelphie v noci na pondělí proti Bostonu, nejlepšímu týmu Východní konference. Jednu z hlavních rolí při výhře 4:3 v prodloužení připadla českému brankáři „Letců“ Petru Mrázkovi.

Petr Mrázek zasahuje proti střele Davida Pastrňáka v zápase NHL Philadelphia vs Boston. foto: Reuters

Běží 10. minuta první třetiny, stav zápasu je 0:0. Kotouč se dostane v útočném pásmu Bostonu od modré čáry před branku, kde ho šikovný Brad Marchand v obležení dvou obránců Philadelphie pošle do strany zcela volnému Pastrňákovi.

Sice lehce pod brusle, přesto má český kanonýr dost času na to, aby poslal kotouč do téměř prázdné branky. Jenže místo toho si černou gumu najde ta nejzazší hrana lapačky Petra Mrázka.

Nádherný zákrok je na světě, Pastrňákovi nezbývá než se jen nevěřícně na svého krajana a reprezentačního parťáka usmát. Elitní útočník „Medvědů“ se gólu dočkal až ve 47. minutě, kdy bleskově reagoval na třetí trefu domácích. Po jeho snížení na 2:3 v závěru srovnal Bergeron, aby o důležité výhře domácích rozhodl v prodloužení Claude Giroux.

Ten se dostal mezi tři hvězdy nedělního programu NHL, Mrázek pak mezi nejzářivější momenty noci.

A co je důležitější – Philadelphia bodovala poosmé v řadě a stále tak drží první divokou kartu ve Východní konferenci zajišťující boje o Stanley Cup.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč