Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO NHL: Boychuk drtivě sestřelil Ellise, Ovečkin dal gól vsedě

Sport

  9:21
BOSTON/PRAHA - Byla to srážka, která musela otřást celých východním pobřežím Spojených států. Bek Bostonu Bruins Johnny Boychuk ve druhé třetině zápasu s Buffalem sestřelil nádherným stromem Matta Ellise a nastartoval tak svůj tým v cestě za druhým vítězstvím ve čtvrtfinále play off Východní konference.

Boychuk právě sestřelil Ellise. foto: Reuters

BOSTON 2:1 BUFFALO (STAV SÉRIE 2:1):
Běží právě šestá minuta druhé třetiny, stav zápasu Boston-Buffalo je 1:1. Domácí právě ztrácejí puk a "šavle" se chystají na rychlý protiútok, puk vyváží útočník Matt Ellis. Ten se ale nedostane dále než na modrou čáru, kde jej drtivým hitem zastavuje domácí hromotluk Boychuk.

SRÁŽKA BOYCHUKA S ELLISEM:

"Muselo to s ním otřást, ale bylo to podle mě v pořádku. Musel jsem něco udělat," řekl po zápase šestadvacetiletý Kanaďan. "Nastartovalo nás to," souhlasil jeho spoluhráč Patrice Bergeron. Ellis musel opustit ledovou plochu a ještě o přestávkovém rozhovoru se zámořskou redaktorkou působil otřeseně, do hry se ale vrátil.

A musel se svými spoluhráči sledovat, jak v 53. minutě rozhoduje obrovsky vyrovnaný duel právě Bergeron chytrou střelou z mezikruží, když mu pozici připravil důrazem veterán Mark Recchi. "Medvědi" se ujali v sérii vedení 2:1.

MONTREAL 1:5 WASHINGTON (STAV SÉRIE 1:2):

Jako by z nich spadl tlak. Zatímco v domácím Verizon Centre se favorizovaná parta kolem Alexandera Ovečkina s Montrealem trápila a první zápas série dokonce ztratila, v Bell Centre to byla jasná záležitost. "Caps" o své výhře rozhodli v úvodu druhé třetiny, když se během šesti minut trefili třikrát.

Ve 33. minutě dorazil domácí střelou vsedě ruský bohatýr Alexander Ovečkin, který se tak pomalu dostává do ráže. "Myslím, že jsme dneska hráli dobře. Jako tým, podali jsme maximální výkon," zářil po utkání hvězdný Rus. Jeho kouč Bruce Boudreau ale ví, že ke svému cíli - zisku Stanley Cupu - udělal Washington jen malý krůček.

"Vyhráli jsme, získali jsme druhé vítězství. Ale musíme vyhrát čtyřikrát, abychom postoupili a pak ještě dvanáctkrát," řekl po zápase kouč, který byl ale zároveň rád, že jeho tým konečně naplnil očekávání a utišil sílící kritiku na svůj tým. Jediný gól domácím vstřelil český útočník Tomáš Plekanec, který se trefil ve všech třech zápasech série.

LOS ANGELES 5:3 VANCOUVER (SÉRIE 2:1):

Poprvé sérii mezi "králi" a "kosatkami" nemuselo rozseknout prodloužení a z překvapivé výhry se radovali domácí. Ty dovedl ke druhému triumfu v sérii především výtečný výkon mladého obránce Drewa Doughtyho, který si připsal celkem čtyři kanadské body (1+3).

"Moc nám pomohli fanoušci, byli skvělí," ocenil mladý bek pomoc zaplněné domácí arény. "A my hráli skvěle. Víme, jak na ně. Když budete v těchto výkonech pokračovat, myslím, že sérii vyhrajeme," dodal Doughty, který tak připomněl, že Kings zatím svého soka přehráli ve všech třech zápasech a v prvním duelu série nevyhráli jen kvůli mizerné koncovce.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!