Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nový pořad Sparty pro fanoušky. Jaký klub je nejméně oblíbeným pro brankáře Machovského?

Matěj Machovský se snaží zabránit puku v cestě do sítě. foto: ČTK

Praha - V době karantény je těžké udržet kontakt mezi profesionálními kluby a jejich fanoušky. S originálním nápadem přišla hokejová Sparta, ta pro své příznivce vytvořila pořad, do kterého si bude postupně zvát hráče z aktuálního kádru. Tím prvním byl brankář Matěj Machovský.
  14:42

Začátek interaktivní pořadu Sparta On Air se nesl vzpomínkou na zesnulou legendu českého hokeje Vladimíra Zábrodského. „Velký šéf“, jak se mu přezdívalo, odehrál v reprezentaci 94 zápasů a vstřelil 158 branek. Dalších 306 gólů přidal v nejvyšší soutěži v barvách pražských klubů LTC a Sparty, s nimiž vybojoval šest ligových titulů.

Ve věku 97 let zemřel 20. března 2020 legendární český hokejový útočník Vladimír Zábrodský (na snímku z roku 1950), mistr světa z let 1947 a 1949. Informoval o tom Český hokej.

Další část se věnovala zajímavým faktům. Hokejová Sparta je osmá v Evropě co se návštěvnosti. Na utkání do 02 Arény si průměrně najde cestu 10 330 fanoušků, řeč padla i na současný stav karantény. „Snažím se si zacvičit a občas zaběhat. Přes den si také rád zahraju nějaké konzolové hry, hodně se teď dívám na seriály,“ říká jednička sparťanského brankoviště Matěj Machovský.

Odchovanec Slezanu Opava také rád vzpomíná na zápas pod širým nebem proti Litvínovu, který Pražané vyhráli 3:2, na utkání také padl divácký rekord hokejové Extraligy. Na fotbalový stadion v německých Drážďanech si našlo cestu přes 32 tisíc fanoušků.

Kompletní záznam pořadu:

„V první třetině toho zápasu bylo opravdu špatné počasí, jsem moc rád, že to lidi neodradilo. Pak už to opadlo a mohli jsme si to naplno užít, bylo to něco neskutečného,“ vzpomíná Machovský.

Během dotazů fanoušků však prozradil, že Litvínov nemá ze sportovního hlediska v lásce. „Vždycky měli dobrý útok, v Litvínově je to vždycky hodně nepříjemné. Mají malé kluziště a jsou tam naučeni hrát, těžko se odtamtud vozí body,“ přiznává.

Kdo bude dalším hostem pořadu z kabiny Sparty, zatím není jasné.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...