130 let
Zraněný Martin Havlát opouští za podpory spoluhráčů led.

Zraněný Martin Havlát opouští za podpory spoluhráčů led. | foto: ČTK

VIDEO: Smolař Havlát si potrhal obličej o loket sudího a Devils padli

Sport
  •   11:55
WASHINGTON/PRAHA - Šťastná hvězda zhasla. Hokejisté New Jersey Devils poprvé v nové sezoně NHL prohráli. Možná i proto, že se nikdo z české party včetně Jaromíra Jágra neprosadil. Ve Washingtonu se navíc zranil útočník Martin Havlát.

Hráči New Jersey se namlsali úvodních tří venkovních výher a trip chtěli zakončit ještě čtvrtým chutným chodem proti Capitals. Jenže série skončila. Domácí zvítězili jasně 6:2.

Hosté byli zklamaní. „Chtěli jsme vyhrát. Chtěli jsme mít stoprocentní bilanci, ale nedokázali jsme to. Měli jsme hodně vyloučených,“ říkal po utkání kapitán Bryce Salvador. „Ale byl to dobrý trip, našli jsme tvář. Jenže teď to nebylo tak, jak bychom si představovali.“

zdroj: www.youtube.com

Kromě porážky dělá starosti trenéru Peteru DeBoerovi také Havlátův zdravotní stav. Posila Devils totiž ze čtvrtečního duelu odstoupila s krvavým šrámem v obličeji.
A nebyl to hezký pohled. Ve 37. minutě (to ještě hosté prohrávali jenom o gól 2:3) se Havlát podél pravého mantinelu probíjel dopředu, zezadu ho stíhal útočník Jason Chimera, za brankou pak českého hráče postrčil zezadu a Havlát nešťastně narazil do lokte hlavního rozhodčího.

Z tváře 33letého Čecha se valila krev. Vypadalo to, že má Havlát roztržený horní ret, zasažen byl i kořen nosu. Ke kamarádovi rychle přispěchal také Patrik Eliáš. „Upřímně jsem rád, že to není nic horšího. Jsem rád, že to není rameno nebo záda,“ připomněl Eliáš v rozhovoru se zámořskými reportéry Havlátovy chronické potíže. „Nemyslím, že by ho to mělo vyřadit na delší dobu.“

Vyhlídky? Dlouhá pauza

„Doufáme, že bude v pořádku, protože odváděl pro náš tým dobrou práci. Podle opakovaných záběrů to vypadalo docela ošklivě,“ prohlásil kouč DeBoer.

Žádné oficiální stanovisko klub nevydal. Havlát opouštěl stadion ve Washingtonu jako poslední z týmu, s novináři se nebavil. Svědectví přítomných žurnalistů však nejsou tak optimistická jako prvotní Eliášovo vyjádření. Pauza by mohla být delší, hluboká rána v obličeji si vyžádala velké množství stehů a český útočník by mohl mít také zlomený nos.

Devils se teď těší na první domácí zápas v tomto ročníku. V sobotu přivítají San Jose Sharks, tedy pikantní duel pro Martina Havláta. Jenže stihne „Marty“ souboj proti krajanu Hertlovi a dalším bývalým parťákům?

Autor: