130 let
Nathan Gerbe posílá k zemi o dvě hlavy většího Ivana Provorova.

Nathan Gerbe posílá k zemi o dvě hlavy většího Ivana Provorova. | foto: ČTK

VIDEO: Souboj Davida s Goliášem. Gerbe ostře srazil Girouxe, pak přepral o 28 cm většího soupeře

Sport
  •   15:02
Columbus - Scéna, kterou zažili fanoušci Columbusu v zápase s Philadelphií, jim utkví v paměti ještě hodně dlouho. Jeden z nejmenších hráčů v historii NHL - Nathan Gerbe (165 cm) nejprve sestřelil útočníka Flyers Clauda Girouxe a hned poté složil po bitce k zemi i 193 cm vysokého Travise Sanheima, který se snažil hvězdu Philadelphie pomstít.

Columbus podlehl Philadelphii podruhé ve třech dnech, tentokrát doma 3:4 v prodloužení, a připsal si sedmou prohru v řadě. Blue Jackets zápas dobře rozehráli, v desáté minutě vedli 2:0 i díky krásné brance Nicka Foligna se zakončením s hokejkou mezi nohama. Flyers, kteří prohrávali ještě v 35. minutě 1:3, ale zápas otočili a rozhodl Kevin Hayes v čase 63:51.

Největší pozornost na sebe ale na konci druhé třetiny strhl 165 cm vysoký Nathan Gerbe. Útočník Columbusu tvrdě sestřelil hvězdy Flyers Clauda Girouxe, aby pak ve vzájemné bitce dominoval o 28 cm vyššímu Travisovi Sanheimovi, jenž nestihl na rány Gerbeho reagovat.

Situace v tabulce Východní konference slibuje dramatický boj o účast v play off. Pátou Philadelphii dělí jen pět bodů od desáté Floridy. Columbus prožívá nejhorší sérii proher od října 2015, kdy sezonu odstartoval osmi porážkami, přesto se drží na postupové šesté příčce.

Autor: David Ako