130 let
Shawn Thornton (vpravo) nestrpí, když se do Jaromíra Jágra někdo pustí.

Shawn Thornton (vpravo) nestrpí, když se do Jaromíra Jágra někdo pustí. | foto: Reuters

VIDEO: Strkal do Jágra a tvrdě zaplatil. Bitkař Floridy hvězdu týmu pomstil pěstmi

Sport
  •   14:00
SUNRISE - Provokovat Jaromíra Jágra se nevyplácí. To na vlastní kůži pocítil velezkušený obránce Ottawy Dion Phaneuf, jemuž ukázal, zač je toho loket, tvrďák Floridy Shawn Thornton. A bekovi Senátorů nebyl výprask vůbec po chuti.

Sudí na Slovensku se pomátl. Až na gólmana poslal hráče jednoho týmu do kabin

Jedenatřicetiletý Phaneuf je jedním z nepříliš velkého množství hokejistů, kteří si Jágra pamatují ještě z doby, kdy český hokejista nebyl ještě takovou legendou. A tak se nebál toho vyčistit před svým brankářem prostor, i když z něj odklízel právě útočníka Floridy.

Pětačtyřicetiletý Jágr však má v současné době v NHL unikátní postavení, a tak se Phaneuf nemohl divit, že si ho za vzájemné kočkování, které české legendě nebylo po chuti, vzal do parády právě devětatřicetiletý tvrďák Panterů Thornton.

Phaneuf se sice zúčastnit bitky odmítl, Thornton však odhodil rukavice a pořádně svého soka zbušil. To však nebylo od bitkaře Floridy všechno. Ve třetí třetině se pustil i do bitkaře Ottawy Chrise Neila a parádní souboj skončil na body nerozhodně.

Bitkařský vrchol večera však přišel až v 57. minutě, když se do sebe pustili Reilly Smith z Floridy s Ryanem Dzingelem. Oba spustili salvu ran, ke které se tito techničtí hráči uchýlí v sezoně málokdy.

„Byl to ostrý zápas, ale do konce sezony už to jiné nebude,“ řekl obránce Panterů Alex Petrovic.

I když Florida důležitý zápas o postup do play off prohrála 1:2, její kouč Tom Rowe si na nasazení svého týmu stěžovat nemohl.

„Nasazení bylo neuvěřitelné. Měli jsme celkově 72 střel, jen jsme neměli štěstí, to je vše. Pokud budeme hrát stejně jako dnes, výher bude mnohem více,“ uvedl.

Autor: lar