Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Thornton se zbavil svého bujného plnovousu, dva roky dozadu přišel o jeho část v bitce

Sport

  7:13
San Jose - Od ročníku 2015/2016 to byl jeden z nesmazatelných symbolů NHL. Útočník San Jose Sharks Joe Thornton si nechal narůst plnovous, který během pěti let narostl do nevídaných rozměrů. Čtyřicetiletý Kanaďan se ale v karanténě rozhodl své poznávací znamení odstranit, na twitterovém videu se tím pochlubil po boku dcery Ayly.

Joe Thornton. foto: ČTK/AP

V krátkém videu, které na svém Twitteru sdílelo San Jose Sharks, stojí Joe Thornton vedle své dcery. Ta pokyne hlavou a z tváře spoluhráče Tomáše Hertla zmizí jeho pět let pěstovaný plnovous.

Dlouholetý hráč Sharks byl před uzávěrkou přestupů pod drobnohledem, kvůli nenaplněným ambicím San Jose a jeho upadající formy (v 70 zápasech si připsal 31 kanadských bodů za sedm gólů a čtyřiadvacet asistencí), mu dal klub k přestupu svolení, Thornton totiž odjakživa toužil po zisku Stanley Cupu, který se mu v kariéře nepovedlo pozvednout nad hlavu.

Joe Thornton.
Joe Thornton po bitce s Nazemem Kadrim

„O pohár se snažím už 22 let, chtěl jsem další šanci. Ale prostě to nevyšlo,“ poznamenal po neuskutečněném přestupu.

V bitce přišel o část vousů

Před dvěma lety to byla až cirkusová podívaná. Ze zápasu San Jose - Toronto uběhl jen malý moment a po vzájemných provokacích při úvodním vhazování se do sebe pustili dva kohouti - Thornton a Nazem Kadri. Pěstní souboj netrval příliš dlouho, ale pro oba hráče měl nečekané vyústění, Kadri totiž v bitce získal víc, než by sám chtěl. Thorntonovi vyškubl kus vousů.

„Skončil jsem s kusem jeho vousů v mé ruce,“ smál se tehdy Kadri po vítězství Toronta 3:2 po nájezdech.

Že by ale šlo o úmysl kanadský útočník popřel.

„Nemám představu, jak se to stalo. Jsem hokejista, ne lazebník,“ dodával v pozápasovém rozhovoru.

Autor: