130 let

Zdeno Chára | foto: ČTK

Aktualizováno

VIDEO: Tvrďák Chára šokoval NHL, hattrickem zesměšnil Carolinu

Sport
  •   22:40
NEW YORK - Slovenský obránce Zdeno Chára vstřelil svůj první hattrick v NHL v kariéře, kterým přispěl k vysokému vítězství Bostonu nad Carolinou 7:0. Na dva góly přihrál kapitánovi Bruins český útočník David Krejčí.

"Je příjemné si říct: Dokázal jsem to. Dal jsem hattrick," usmíval se Chára, který hraje v NHL třináctou sezonu. Chára položil základ třígólového představení už v první třetině, kdy se trefil dvakrát. Poprvé se po návratu z trestné lavice prosadil při přečíslení dva na jednoho, podruhé ho v přesilové hře křížným pasem vybídl ke skórování Krejčí. Hattrick zkompletoval za asistence Krejčího v 55. minutě tvrdou ranou od modré čáry.

"Vstřelil dva rychlé góly, ale nikdo nechtěl nic říct, aby to nezakřiknul. Je to stejné jako s čistými konty," uvedl brankář Tim Thomas, jenž pochytal všech 31 střel Caroliny a podruhé během šesti dnů si připsal čisté konto.

Video ze zápasu Boston - Carolina

Předtím se mu to povedlo při další jasné výhře 6:0 nad Ottawou. V této sezoně absolvoval Thomas už sedm zápasů s nulou a vévodí v této statistice celé soutěži.

Vedení Caroliny stáhlo z listiny zraněných hráčů Jiřího Tlustého, který kvůli potížím v horní části těla vynechal posledních 14 zápasů. V Bostonu ale ještě nenastoupil. V souboji dvou nejslabších týmů soutěže uspěli hokejisté New Jersey 5:2 na ledě New Yorku Islanders. I přes vítězství ale zůstávají Devils poslední a na svého soupeře ztrácejí šest bodů.

Jednou asistencí přispěl k výhře Devils Patrik Eliáš a ruský útočník Ilja Kovalčuk dal třetí gól ve třetím zápase. "Dřeme víc, než jsme byli zvyklí. Trénujeme s větším nasazením a každý se dostává do formy. Stále jsme ale ještě daleko od míst, kde bychom chtěli být," řekl Kovalčuk. Na jednu branku poraženého mužstva přihrál obránce Radek Martínek.

Výsledky NHL

Boston - Carolina 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Branky: 12., 16. a 55. Chára (na druhou a třetí Krejčí), 8. Stuart, 36. Campbell, 37. Bergeron, 43. Ryder. Střely na branku: 38:31. Diváci: 17.565.

NY Islanders - New Jersey 2:5 (0:2, 2:3, 0:0)
Branky: 31. Parenteau (Martínek), 32. Grabner - 5. Žarkov, 6. Kovalčuk, 27. Tedenby, 37. Pelley, 38. Zubrus (Eliáš). Střely na branku: 29:27. Diváci: 13.119.

Autor: ČTK