Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Udělal to znovu. Drzý Svečnikov baví NHL svou lakrosovou fintou, využil ji už podruhé

Andrej Svechnikov vstřelil ve třetí třetině parádní branku. foto: Reuters

Winnipeg - Drze a bez ostychu. Dokonce už podruhé. Andrej Svečnikov, ruský supertalent hájící barvy Caroliny Hurricanes, udeřil již podruhé v sezoně lakrosovým gólem. Na konci října to odnesl český brankář Flames David Rittich, tentokrát si devatenáctiletý útočník pohrál s Connorem Hellebuyckem. I díky jeho famózní trefě nakonec Carolina slavila výhru nad Winnipegem 6:3.
  13:31

Ve středečních ranních hodinách přivítali hokejisté Winnipegu na domácím ledě Carolinu Hurricanes. Přes 15 tisíc fanoušků pak přihlíželo další neskutečné parádě Andreje Svečnikova.

Mrázek v brance hostí inkasoval góly na 1:1 i 2:2 po tečích, poté ale Carolina odskočila v rozmezí 34. až 44. minuty na 6:2.

Za zmínku však stojí především třetí branka, kterou vstřelil opět úžasnou fintou Andrej Svečnikov, který u zadního mantinelu nabral puk na čepel a lakrosovým zakončením hodil puk do branky.

Ruskému útočníkovi vyšel stejný trik podruhé v sezoně, poprvé s ním překonal Davida Ritticha. Dvě branky vítězů dali Sebastian Aho a Jordan Staal. 

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...