Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: V české bitvě porazil mistr světa Štěpánek legendu Haška

Sport

  20:12aktualizováno  20:56
MOSKVA/PRAHA - Spartak Moskva - SKA Petrohrad 1:2 po samostatných nájezdech aneb souboj českých brankářů Dominika Haška na jedné straně a Jakuba Štěpánka na druhé skončil lépe pro mladšího z nich. Exvítkovický gólman tak legendárnímu Dominátorovi oplatil porážku z posledního finálového souboje české extraligy, kdy slavili triumf Pardubice s Haškem v brance.

Dominik Hašek. foto: ČTK

Zkušený olympijský vítěz z Nagana i úřadující mistr světa Štěpánek podali ve vzájemném duelu výborné výkony a i přes množství přesilovek na obou stranách drželi akcie svých týmů velmi vysoko. Dali tak vzpomenout na souboj z posledního finále české extraligy, ve kterém triumfovali Pardubice s Haškem v brance.

Tentokrát se ale radoval mladší z brankářského dua, přestože jako první šli do vedení domácí. Po závaru a několika odrazech koutoče jej poslal v 31. minutě nekompromisně pod břevno Štěpánkovy svatyně Kňažev. Hosté ale ještě do konce třetiny vyrovnali - při přesilové hře a 14 vteřin před sirénou srovnal ranou zápěstím Jašin.

Duel tak přes další šance na obou stranách dospěl přes poslední třetinu a prodloužení až k nájezdům. V nich první dva exekutoři na straně SKA zkusili překonat Haška mezi betony a napodruhé to šikulovi Sušinskému vyšlo. Na druhé straně byl Štěpánek třikrát bezchybný a tak si mohl užít alespoň částečnou pomstu za extraligové finále.

VIDEO ZE ZÁPASU SI PROHLÉDNĚTE ZDE:

Do hlediště zavítal také nyní již bývalý kouč Spartaku Miloš Říha, kterého přivítali fanoušci týmu obrovským transparentem s díky a bouřlivými ovacemi.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!