Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: V krvavé bitce nařezal litvínovský Vopat slávistovi Vašíčkovi

Sport

  3:27
PRAHA - Byla to pořádná nakládačka. Obličej obránce Slavie doznal během vítězné série s Litvínovem značných "kosmetických změn". Vše završila bitka z nedělního zápasu v O2 Aréně, za kterou by se nemuseli stydět ani vyhlášení rváči v zámoří. "Nařezal mi, ale jsem rád, že jsme nakonec vyhráli," řekl po zápase zkrvavený bek pražského klubu.

Rozbitý Jiří Vašíček. foto: www.hcslavia.cz

K celé boxerské vložce došlo na konci druhé třetiny. Nejprve litvínovský pořízek Roman Vopat snížil na 2:4 a poté se před vlastním brankářem pustil ve 36. minutě do slávistické "těžké váhy" Jiřího Vašíčka.

Oba sokové si vyměnili několik tvrdých úderů. Přesnější a silnější byl v nefalšované bitce, která zvedla šest tisíc fanoušků v hale ze sedaček, litvínovský obr. Ten svými direkty roztrhl soupeři čerstvé stehy v obličeji. Vašíček tak zamířil do kabiny se zkrvavenou polovinou obličeje, zatímco Vopat odjel z ledu sice nasupen, ale jinak bez výraznějšího "poškození".

BITKA MEZI VAŠÍČKEM A VOPATEM:

"Jel tam za tímhle účelem, že chtěl s tím vývojem něco udělat. Prohrávali o dva góly, jeho snížení je nabudilo. Dal mi přes hubu a musím uznat, že je lepší. Než jsem stačil zahodit rukavice, tak jsem měl tři v obličeji. Zaspal jsem, na to se ale nemůžu vymlouvat. On je silnej a kdybych se mu měl vyrovnat, musel bych se hodně zlepšit," ocenil soupeře po zápase rozbitý obránce Slavie.

Ten připomněl, že bitka sice soupeři pomohla ke snížení, nakonec mu ale porážka v ní vadit příliš nemusela. Slávisté se totiž i přes nápor soupeře v poslední třetině mohli na konci utkání radovat z vítězství 5:3 a postupu do čtvrtfinále radovali sešívaní - VÍCE ČTĚTE ZDE.

"Říkal jsem po čtvrtém zápase, že pokud budou další stehy a postoupíme, tak mi to vadit nebude. Vyhrálo se, to mě dělá šťastným. Vzhledem se už živit určitě nebudu," vyprávěl dobře naložený Vašíček.

Bitka mezi Vopatem a Vašíčkem.

To Vopata nakonec vítězná bitka netěšila. Sice se k ní schylovalo celou sérii a v pátém zápase přišla v ideální moment (Litvínov chvíli poté snížil na 3:4), porážce ale stejně nezabránila. Navíc se teď nad oběma kohouty vznáší disciplinární trest. Za shození rukavic v evropských soutěžích totiž čeká hráče minimálně jednozápasový distanc.

"V Americe to tak bývá. Ale problém je, že tady jsou holt jiný pravidla. Tam ti hráči dostanou pět minut a pak se vrátí do hry. Ty lidi to chtějí vidět. Jenže tady se to zase potáhne k disciplinárce a já jen doufám, že rozhodne líp než v případě Bartoviče. I když počítám s tím, že dostanu hodně, protože jsem to prostě zase já a je to Litvínov," ušklíbl se zklamaný Vopat a připomněl "smešný" trest Bartoviče za šlápnutí na obránce Českých Budějovic z minulého týdne - VÍCE ZDE!