Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: V Rusku zlomil hokejista spoluhráči na tréninku čelist při rvačce. Kouč: Děláte z komára velblouda

Sport

  13:56
Nepříjemný problém musí v posledních dnech řešit vedení kazašského týmu Barys Nur-Sultan z hokejové Kontinentální ligy. Na tréninku se totiž porvali dva spoluhráči, přičemž Kanaďan Jesse Blacker skončil po ráně pěstí v nemocnici se zlomenou čelistí. Skolil ho stokilový pořízek Nikita Kleščenko - zřejmě proto, že ho Blacker předtím bodl holí.

Kouč Barysu Michajlis foto: hcbarys.kz

Zvláštní situace je to i proto, že klub se ke konfliktu pořádně nevyjádřil. „Trénink je pracovní prostředí plné emocí,“ řekl pouze trenér Jurij Michajlis.

Obránci Blacker a Kleščenko se poprali během víkendového tréninku, oba od té doby v sestavě chybějí. Kanadský hokejista z pochopitelných, zdravotních důvodů. Zlomenou čelist by měl léčit několik měsíců. Kleščenka měl klub suspendovat, podle webu Sport Express Barys uvažuje i o ukončení kontraktu.

„Kleščenko má prostě teplotu,“ zdůvodnil však trenér Michajlis hráčovu absenci.

A Kleščenkův agent Vjačeslav Borisov dodal: „Volali si a urovnali to mezi sebou. Média jen dělají z komára velblouda.“

Sport Express kromě konfliktu, kterému mělo předcházet Blackerovo dloubnutí holí, popsal i složitou situaci uvnitř klubu, tým je údajně rozdělený na dvě části. Rusky mluvící Kazachové se zastávají Kleščenka, skupina okolo několika Kanaďanů v týmu stojí za Blackerem.

Barys prý kromě toho dlouhodobě řeší i neschopnost Severoameričanů zapadnout do týmu.

29letý Kanaďan působí v kazašském klubu třetí sezonu, v té současné odehrál 23 zápasů a zapsal dvě asistence. 23letý Kazach hraje v Barysu druhý rok, v devíti utkáních aktuálního ročníku zůstal bez bodu.

Konflikt v Magnitogorsku i napadení 18letého rozhodčího trenérem

Ruská média kromě Barysu řeší i Metallurg Magnitogorsk. Ke konfliktu mezi hráči a realizačním týmem mělo dojít v letadle. Jedna verze mluví o tom, že útočník Nikolaj Prochorkin se porval s asistentem trenéra Alexandrem Golcem. Což Prochorkin popírá. Druhá verze mluví o útočníkovi Sergeji Plotnikovovi, který se měl pobít s někým z realizačního týmu. Klub však ani jednu verzi oficiálně neokomentoval, jde tedy o spekulace ruských médií.

Co není spekulace, je incident z přátelského utkání ruských hokejistů narozených v roce 2005 z týmů „Avangard Dolgoprudnyj“ a „Molnija“.

18letý rozhodčí Vladimir Buturlin poskytl rozhovor, kde řekl, že ho trenér Avangardu po zápase v útrobách stadionu napadl, chytl pod krkem a hodil s ním o zem kvůli tomu, jak pískal. Na trenéra Gennadije Kurdina, který dřív vedl i hvězdu NHL Nikitu Kučerova, musel zavolat policii. Ta teď případ řeší.

Autor: