130 let
Márkó Csollák proletěl při oslavě své první branky mezi dospělými plexisklem.

Márkó Csollák proletěl při oslavě své první branky mezi dospělými plexisklem. | foto: instagram- tshfotok

VIDEO: Vášnivá radost z první branky mezi dospělými. Maďarský hokejista při oslavě proletěl plexisklem

Sport
  •   16:12
Budapešť - Na první branku mezi dospělými sportovci nezapomínají a zpravidla ji i řádně oslaví. Tímto heslem se řídil i osmnáctiletý hokejista MAC Budapešť Márkó Csollák, rozhodně ale neočekával, co bude následovat po radostném skoku do plexiskla.

Osmnáctiletý obránce Márkó Csollák otevřel skóre ve 13. minutě utkání maďarské Erste ligy, když se prosadil z protiútoku a svůj první zásah mezi seniory se rozhodl oslavit populárním skokem na plexisklo. To se však po kontaktu s ním rozsypalo a mladičký bek jím proskočil.

„Když jsem proletěl mimo led, tak jsem jen přemýšlel, jak se vrátit zpátky. Oslavy ale zpětně nelituju, zvítězila euforie z branky a spoluhráči si ze mě teď dlouho budou utahovat,“ vzal celou situaci s nadhledem. 

Výměna plexiskla zabrala pořadatelům 20 minut.

„Nečekal jsem, že se puk dostane až ke mně, když se mi ale dostal na hokejku, tak jsem ho okamžitě vystřelil a zavěsil. Z prvního gólu mezi seniory jsem byl tak šťastný, že jsem skočil do plexiskla,“ vrátil se Csollák ke své první brance mezi dospělými.

MAC Budapešť, jenž se po odchodu ze slovenské extraligy vrátil do maďarské Erste ligy, nakonec zvítězil proti Székesfehérváru 4:3 po prodloužení a upevnil si první místo v tabulce.

Autor: David Ako
Témata: Budapešť, YouTube