Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Voráček pokořil Pavelce a dvěma body zařídil výhru Columbusu

Sport

  8:23
NEW YORK - Český hokejista Jakub Voráček se ve čtvrtečním utkání NHL podílel jedním gólem a asistencí na vítězství Columbusu 3:0 v Atlantě. Jednadvacetiletý útočník se trefil v této sezoně poprvé, když v polovině třetí třetiny překonal krajana Ondřeje Pavelce jemnou tečí, která zprvu nebyla viditelná a branka mu byla připsána až dodatečně. Voráčkův gól znamenal vedení hostů 2:0, třetí přidali při závěrečné power play Atlanty.

Jakub Voráček v dresu Columbusu. foto: ČTK

Stejně jako v minulém zápasu, v němž Columbus porazil Montreal shodným výsledkem, se pod první dvě branky týmu opět podepsala první formace ve složení Rick Nash, Derick Brassard a Voráček. "Nehráli jsme spolu od začátku sezony. Jakmile nás dali dohromady, začalo se mi dařit," uvedl Brassard, střelec první branky, který v posledních šesti utkáních zaznamenal osm bodů za pět gólů a tři přihrávky.

"Pro mě jako centra je úžasné mít dvě takováto křídla. Jsou to vysocí siloví útočníci, kteří odvedou spoustu práce po celé ledové ploše, výborně napadají. Díky nimi se zlepšila i moje hra," prohlásil Brassard. Columbus drží vedle produktivní trojice i oba brankáři Steve Mason a Mathieu Garon, který v posledních dvou zápasech vychytal čisté konto.

Dvaatřicetiletý Garon, který během své kariéry většinou fungoval jako brankářská dvojka, plní svou roli v Columbusu na výbornou: má bilanci čtyř výher a žádné porážky, gólový průměr 0,87 a úspěšnost zásahů 96,6 procenta.

"Upřímně řečeno, moc se o statistiky nezajímám, ale podobnou sérii a dva shutouty v řadě jsem myslím ještě neměl. Je to však výsledek tvrdé práce celého týmu přede mnou. Dnes toho Atlanta moc neměla," podotkl.

Naopak Pavelec, který nastoupil k druhému zápasu po kolapsu z úvodu sezony, se v utkání hodně zapotil, když čelil 41 střelám soupeře. Inkasoval pouze dvakrát, další šance hostů zlikvidoval a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Bobrovskij už popáté vychytal výhru Flyers
Nečekaný letošní objev Sergej Bobrovskij startoval popáté v řadě v brance Philadelphie a ve všech případech dovedl tým k výhře. Stal se tak třetím nováčkem v klubové historii Flyers, kterému se takový kousek podařil. Před ním se to povedlo Romanu Čechmánkovi a Anteru Niittymäkimu. Bobrovskij v zápase s New Yorkem Rangers nestačil jen na střelu Dubinského, kterému asistoval Michal Rozsíval, a Philadelphia zvítězila 4:1.

Ruský brankář si získal na svou stranu fanoušky Flyers, kteří v závěru zápasu skandovali jeho přezdívku Bob. "Slyšel jsem to. Bylo to velmi příjemné. Ale jejich přízeň se dá velmi rychle ztratit. Když nebudete hrát dobře, tak vás nebudou mít rádi," uvedl přes tlumočníka Bobrovskij. Malá pomsta se v utkání povedla i bývalým hráčům Rangers Blairu Bettsovi a Nikolaji Žerděvovi, kteří svými góly zlomili nerozhodný stav 1:1 na 3:1.

Zápas LA - Tampa Bay měl náboj play off
Philadelphia se výhrou dostala do čela soutěže, ale dlouho se na výsluní neohřála. Tým Los Angeles, který začal svůj zápas později, porazil na svém ledě Tampu Bay 1:0 a je opět lídrem NHL. O výhře Kings rozhodl v 45. minutě Justin Williams, který se výborně zorientoval před brankářem Mikem Smithem, kde dostal trochu volného prostoru, a efektní kličkou skóroval.

"Byl to zápas jako z play off. Ani jeden z týmů tomu druhému nedaroval ani kousek ledu a nebylo tak mnoho místa pro vytvoření něčeho v útoku. Postupem času bylo jasné, že to bude o jedné chybě, a bohužel jsme tu jednu menší udělali my a soupeř toho využil," komentoval duel trenér Tampy Bay Guy Boucher. Jeho svěřenci nedokázali překonat pevnou obranu s Jonathanem Quickem v brance, který si připsal premiérové čisté konto sezony.

Halák v St. Louis udržel čisté konto
Hráči Los Angeles si výhrou udrželi domácí neporazitelnost a jediným dalším týmem se stoprocentní bilancí ve své aréně je St. Louis, který udolal San Jose 2:0. Blues na svém ledě vyhráli šestý zápas a v součtu se závěrem minulé sezony vylepšili klubový rekord domácích vítězství na 12.

O poslední úspěch se zasloužil 25 zásahy Jaroslav Halák a góly Matta D´Agostiniho a Davida Perrona, který potrestal zákrok Joea Thorntona. Vůdce Sharks byl vyloučen do konce utkání, když na začátku druhého dějství trefil právě Perrona loktem do hlavy. "Jen jsem chtěl před střetem zpevnit tělo. On do mě najel, ne já do něho," vysvětloval Thornton.

U všech čtyř branek Ottawy figuroval Jason Spezza, který se v utkání proti New Yorku Islanders blýskl gólem a třemi přihrávkami, čímž pomohl týmu k výhře 4:1. Kanadský útočník, který by měl táhnout ofenzivu Senators, svým výkonem téměř zdvojnásobil počet bodů, které dosud nasbíral. V předchozích sedmi startech si připsal gól a čtyři asistence.

NHL

Philadelphia - New York Rangers 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) Branky: 26. M. Richards, 30. Betts, 36. Žerděv, 44. Pronger - 22. Dubinsky (Rozsíval). Střely na branku: 21:21. Diváci: 19.562.

Atlanta - Columbus 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) Branky: 25. Brassard (Voráček), 51. Voráček, 59. Umberger. Střely na branku: 25:42. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Atlantu 59 minut, inkasoval dvě branky ze 41 střel a úspěšnost zásahů měl 95,12 procenta. Diváci: 8461.

Ottawa - NY Islanders 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Branky: 13. Gončar, 24. Hale, 27. Spezza, 60. Kelly - 44. Moulson. Střely na branku: 27:29. Diváci: 17.752.

St. Louis - San Jose 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) Branky: 18. D'Agostini, 35. Perron. Střely na branku: 29:25. Diváci: 19.150.

Colorado - Vancouver 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) Branky: 57. Van der Gulik - 4. Kesler, 24. H. Sedin, 45. Torres. Střely na branku: 34:36. Diváci: 12.732.

Los Angeles - Tampa Bay 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) Branka: 46. Justin Williams. Střely na branku: 26:24. Diváci: 18.118.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!