Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Vypadal jak boxér po k.o. I s obrovským monoklem však hokejista hrál dál

Sport

  16:00
COLUMBUS - Když se hraje o titul, jde všechna bolest stranou. Potvrdil to jeden z nejlepších nováčků v NHL Zach Werenski. Obránce Columbusu totiž si při blokování střely jednoho z nejlepších střelců NHL Phila Kessela z Pittsburghu nešťastně hokejkou srazil puk přímo do oka a za chvíli se mu pod ním udělal obrovský monokl. Přesto se rozhodl ve hře pokračovat a hrál až do té doby, než kvůli otoku přestal na pravé oko vidět.

Neporval se, Zach Werenski jen schytal ránu pukem do oka. foto: Twitter

NHL: Tomáš Plekanec přispěl k další výhře Montrealu, asistenci má i Sobotka

Columbus prohrál v úvodním kole play off na ledě obhájců titulu z Pittsburghu oba zápasy, a tak chtěl doma sérii snížit. Už v 7. minutě vedl 3:1, o což se třetím gólem postaral právě devatenáctiletý bek Werenski.

Penguins však ve druhé třetině snížili a ve 34. minutě mocně útočili na vyrovnání. Kessel se dostal do ideální pozice mezi kruhy, na poslední chvíli mu však do ní vložil hůl Werenski. Jenže tak smolně, že se mu puk z metru odrazil přímo do oka.

Smůlu měl navíc dvojnásobnou, že Penguins v pokračující akci využili toho, že hráli proti čtyřem hráčům soupeře. Werenski se totiž jen těžko sbíral z ledu a než se dostal na střídačku, Bryan Rust vyrovnal na 3:3.

Mladý Američan v dresu Blue Jackets se však rozhodl po sešití rány v zápase ve třetí třetině pokračovat a ze hry odstoupil až před prodloužením, protože přestal na pravé oko vidět.

„Ten má ale pořádnou kuráž, co? Ale nepřekvapuje mě to u něj,“ přiznal kouč Columbusu John Tortorella. „Je to pravděpodobně náš nejlepší hráč, ale tohle se prostě stává,“ doplnil Tortorella k faktu, že Werenski přesto zápas nedohrál.

Chyběl tak na ledě v 74. minutě, když pittsburghský útočník Jake Güntzel rozhodl zkompletováním hattriku o výhře svého týmu, který je za stavu 3:0 blízko postupu do semifinále konference.

Počítat však Penguins musejí s tím, že se jim v tom ve čtvrtém zápase bude snažit na ledě zabránit mladíček Werenski.

Autor: