130 let

Filip Zadina slaví po boku svých spoluhráčů branku do sítě Tampy Bay. | foto: ČTK

VIDEO: Zadina jediným střelcem Detroitu, Red Wings jeho branka od prohry neochránila

Sport
  •   7:12
New York - Hokejisté Detroitu prohráli v jediném nedělním utkání NHL doma s Tampou Bay 1:2 a jedinou jejich branku vstřelil český útočník Filip Zadina. Ukončil tak devět zápasů trvající čekání na gól. Celek z Floridy oplatil Red Wings sobotní porážku 0:1 po samostatných nájezdech.

V utkání se opět představili čtyři čeští hokejisté. Na straně poražených nechyběli také obránce Filip Hronek s útočníkem Jakubem Vránou, kteří vyšli bodově naprázdno stejně jako nejproduktivnější český hráč sezony Ondřej Palát z týmu Lightning.

Zatímco v sobotu v Little Caesars Areně fanoušci branku za 65 minut hry neviděli a dočkali se jich jen v rozstřelu, tentokrát už po 16 sekundách hry skórovali hosté. Hronkovu rozehrávku za brankou vystihl Barclay Goodrow, po jehož přihrávce Blake Coleman překonal Jonathana Berniera.

Tampě Bay vyšel i vstup do druhého dějství a přes clonu před gólmanem Detroitu se trefil od modré čáry obránce Michail Sergačov. Byla to nakonec i vítězná branka, protože pak se prosadil v čase 33:37 už jen Zadina. Při rychlém brejku si vyměnil puk s Vladislavem Naměstnikovem a střelou z levého kruhu sebral Christopheru Gibsonovi čisté konto.

Zadina, který si z uplynulých devíti duelů připsal jen dvě asistence a v osmi z nich vyšel bodově naprázdno, si ve 47. utkání sezony polepšil na 19 bodů za šest branek a 13 asistencí.

Filip Zadina (vpravo) během zápasu Detroitu s Carolinou.
Obě trefy poražených dal Filip Zadina.

Tampa Bay se díky páté výhře z posledních šesti zápasů dostala na druhé místo Centrální divize o dva body za vedoucí Carolinu, jež má ale oproti obhájcům Stanleyova poháru ještě zápas k dobru. Red Wings, kteří mají do konce sezony jen dva duely, prohráli posedmé z posledních devíti zápasů.

Detroit - Tampa Bay 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky: 34. Zadina - 1. Coleman, 22. Sergačov. Střely na branku: 23:42. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Sergačov (Tampa Bay), 2. Bernier (Detroit), 3. Ch. Gibson (Tampa Bay).

Autor: ČTK