Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Zakletá Atlanta, Conklin obdrženým gólem z dálky připomněl Pavelce

Sport

  9:50
PRAHA/ATLANTA - Přesně po dvou týdnech od gólu Jeffa Schultze přes celé kluziště do sítě brankáře Atlanty Ondřeje Pavelce inkasoval podobnou branku také Ty Conklin z hole Rona Hainseyho. Shodou okolností se tak opět stalo v hale Atlanty Trashers.

Conklin inkasuje gól z dálky. foto: youtube.com

Prokletí Phillips Arény v Atlantě? Možná. Jsou to přesně dva týdny, kdy domovský led zradil při nahození přes celé kluziště českého brankáře Trashers Ondřeje Pavelce. Atlanta padla s Washingtonem 4:5. Od té doby se jí výsledkově nedařilo, nevyhrála čtyři utkání v řadě.

PAVELEC A SCHULTZ:


Až do dnešní noci. Se St. Louis prohrával tým bez zraněného kapitána Kovalčuka ve 44. minutě 0:2. Poté ovšem snížil obránce Enström a čtyři minuty na to vyrovnal další bek Hainsey. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby ale neskóroval nahozením ze středního pásma a puk nepřeskočil do té doby téměř bezcybného brankáře Tye Conklina.

CONKLIN A HAINSEY:

Aby podobností nebylo dost, Conklin v té době strážil stejnou branku, jako před čtrnácti dny Pavelec. Ten mimochodem seděl tentokrát jen na střídačce. Pokud čekáte, že Atlanta nakonec zápas dotáhla do vítězného konce, poté máte pravdu. V nájezdech rozhodl domácí Peverley.