Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Zákrok roku. Fleuryho lapačka kouzlila v prodloužení hitu dne

Sport

  15:00
WASHINGTON - Často se tvrdí, že gólman dokáže vyhrát svému týmu zápas. V nočním hitu programu NHL mezi Washingtonem a Pittsburghem tato slova do puntíku potvrdil hostující čaroděj s maskou na hlavě Marc-André Fleury. V prodloužení duelu za stavu 2:2 vytáhl proti obránci Miku Greenovi neskutečný zákrok.

Fleury likviduje obrovskou akci Greena. foto: Reuters

Byl to jeho zápas. Vše se sice stejně jako vždy mělo točit kolem Ovečkina a Crosbyho, šestadvacetiletý gólman Pittsburghu ale obě megahvězdy zastínil. "Chytal úchvatně. To on nás dovedl k výhře," měl jasno o hvězdě zápasu sám Crosby. S jeho názorem se ztotožnili i odborníci - Fleury byl hvězdou nočního programu.

Rok 2010 v obrazech

Olympijský šampion z Vancouveru se během duelu ve Verizon Center rozchytal k velkému výkonu. Dlouho deptal ostrostřelce v čele s ruskou raketou Alexem Ovečkinem. "Byl fantastický. Hráli jsem výborně, ale on chytal i ty největší šance," poklonil se "král Alex" před Fleurym.

Ten si připsal celkem 32 zásahů, dalších šest úspěšně chycených samostatných nájezdů v penaltovém rozstřelu. Domácím dovolil jen dva góly, poprvé inkasoval až po polovině duel po ráně Greena. Největší parádu si ale nechal na prodloužení. Opět stanul tváří v tvář Greenovi.

JAK FLEURY UHRANUL GREENA:

Kanadský bek odehrál v duelu neskutečných 34 minut, přesto našel v nastavené pětiminutovce ještě síly na ofenzivu. Vymotal se od mantinelu před branku, ukličkoval dva soupeře, blafákem si položil i Fleuryho a zasouval puk do prázdné klece.

Jenže kde se vzala, tu se vzala - puk nečekaně na brankové čáře přikryla lapačka brankáře Pittsburghu. Green zpoza branky jen nevěříčně zakroutil hlavou, kterou následně schoval do rukavic. Oba se pak podívali na opakovačky na kostce nad ledem a pod maskou byl zřetelně vidět Fleuryho spokojený úsměv. Měl k němu důvod, právě předvedl zákrok aspirujicí na ten nejlepší v letošním roce.

Prodej bytu 3+kk 65 m2
Prodej bytu 3+kk 65 m2

K Přívozu, Brozany nad Ohří, okres Litoměřice
2 790 000 Kč