130 let

Bitka Čechov - Omsk. | foto: Reprofoto

VIDEO: Zbili Červenku a spol. Šílenci z Čechova si 15 zápasů nezahrají

Sport
  •   16:19
MOSKVA - Čtyři hokejisté Čechova byli za hromadnou bitku v pátečním utkání Kontinentální ligy s Omskem potrestáni zákazem startu na 12 až 15 zápasů. Viťaz zaplatí za incident, při němž byli zraněni český útočník Roman Červenka a obránce Martin Škoula, 400.000 rublů (246.000 korun).

Z hráčů Čechova, kteří rvačku rozpoutali, dostal nejdelší distanc na 15 zápasů Kanaďan Josh Gratton. Bělorus Ivan Larin si nezahraje 14 utkání, Sergej Bělokon 13 a vyhlášený kanadský bitkař Darcy Verot 12. Všichni čtyři navíc dostali i blíže nespecifikované pokuty.

Hokejisté Omsku se stali terčem pro rváče Čechova podruhé během letošního roku. V minulé sezoně bylo kvůli hromadné rvačce lednové utkání těchto týmů dokonce předčasně ukončeno. Tentokrát se bitka na ledě strhla už po šesti sekundách. Červenka opustil hrací plochu s podezřením na otřes mozku, které se pak nepotvrdilo, a Škoula s poraněným nadočnicovým obloukem.

Video z incidentu

Vedení Omsku po zápase vyzvalo k vyloučení Čechova z KHL. Tímto postihem představitelé soutěže pohrozili Viťazu po lednovém utkání, pokud se bude podobná bitka opakovat.

Disciplinární komise však dnes o podobném trestu vůbec nejednala. "O takovém eventuálním řešení se mluvilo v minulé sezoně, ale bylo řečeno, že klub bude diskvalifikován, pokud opět dojde k předčasnému ukončení zápasu. A to se včera nestalo," uvedl šéf disciplinární komise Gennadij Veličkin.

Čtěte také

Pokutu ve výši 100.000 rublů (61.000 korun) dostal i Omsk za to, že se na týmové střídačce objevil generální manažer Avangardu Anatolij Bardin. "Neměl na to právo a jeho přítomnost mohla mít na situaci negativní dopad," řekl Veličkin. Vedení KHL navíc bude požadovat od zástupců Čechova včetně realizačního týmu vysvětlení pátečních událostí.

Autor: ČTK