130 let

Hráči Vítkovic se radují z druhého gólu. | foto: ČTK

Vítkovice mají nemocné hokejisty, vstup do extraligy proti Litvínovu musí odložit

Sport
  •   10:14aktualizováno  10:40
Ostrava - Hokejisté Vítkovic kvůli možnému onemocnění covidem-19 nenastoupí ve čtvrtek k zápasu prvního kola extraligy proti Litvínovu. Někteří hráči mají zvýšenou teplotu a příznaky nemoci. Celý tým proto dnes podstoupí testy na koronavirus.

Nový ročník nejvyšší soutěže tak ve čtvrtek odstartuje pouze utkáním mezi nováčkem Českými Budějovicemi a Hradcem Králové.

Zleva Roberts Bukarts z Vítkovic, Alexandre Mallet z Vítkovic a Dominik Lakatoš...
Hráči Vítkovic se radují z druhého gólu.

Podle zástupců Vítkovic zatím není jasné, zda hráče postihlo nachlazení, nebo se nakazili koronavirem. „Bohužel několik hráčů ohlásilo, že pociťují příznaky onemocnění a mají zvýšené teploty. Situaci jsme urychleně projednali s hygienickou stanicí a už nyní ve středu absolvují všichni hráči - i ti bez příznaků - a členové realizačního týmu testy na covid-19. Na základě výsledků se pak rozhodne, jak to bude dál,“ uvedl výkonný ředitel Vítkovic Petr Handl na klubovém webu.

V případě, že budou všechny provedené testy negativní, Ostravané budou moci s výjimkou odloženého zápasu pokračovat podle plánu a premiéru v nové sezoně si odbudou v neděli na ledě Hradce Králové. Pokud se objeví pozitivní nález, musí celé A-mužstvo i realizační tým na deset dní do karantény. Všechna zmeškaná utkání se budou dohrávat v náhradních termínech. 

Autor: ČTK