Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Čtvrtá prohra v řadě. Vítkovice selhaly i v domácím souboji s Plzní

Sport

  19:30aktualizováno  20:06
OSTRAVA/PRAHA - Hokejisté Vítkovic podlehli v dohrávce 6. kola extraligy Plzni 1:4 a utrpěli už čtvrtou prohru v řadě. O vítězství Škody nebylo pochyb. Hosté byli téměř celé utkání lepší a rozhodující dvougólový náskok si vypracovali už v úvodní čtvrthodině. Plzeň proti Vítkovicím zvítězila v jedenáctém z posledních třinácti vzájemných utkání.

Jaroslav Kracík z Plzně kličkuje před vítkovickým brankářem Pavlem Kantorem. foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Domácí mohl v nepodařeném utkání spasit snad jen vedoucí gól. Jenomže v úvodní desetiminutovce promarnili dvě přesilové hry a pak to s nimi šlo rychle z kopce.

Plzeň totiž naopak hned první početní výhodu využila: Johnson si v 11. minutě z úhlu zkušeně počkal na Kantorův pohyb a jakmile odkryl bližší tyč, zaskočil ho švihem pod břevno.

Nejlepší ilustrací aktuální vítkovické mizérie byl úkaz ze 14. minuty: Kolouch se po Skleničkově chybě řítil sám na branku, ale kousek před Polívkou nechal kotouč ležet za sebou.

Očima trenérů

Ladislav Svozil (Vítkovice): „My jsme neměli pohyb a nic, čím bychom mohli zápas vyhrát. Neproměnili jsme přesilovky, jedem sami na bránu a ztratíme kotouč. Z našeho pohledu jsme to soupeři hrozně usnadnili, tím nesnižuju jejich výkon. Kdybych u týmu nebyl skoro rok, tak bych některé hráče nepoznával. Na tréninku budeme bourat, bruslit a střílet, ale přijde zápas a něco není v pořádku. Nebylo tam sebeobětování. Musíme z toho rychle ven.“

Michal Straka (Plzeň): „Myslím, že jsme měli dobrý pohyb. Předvedli jsme týmový výkon. Výborně jsme sehráli oslabení a dali jsme dva góly z přesilovek. Jsme spokojeni, že si odvážíme tři body.“

A tak domácí ještě více srazil Kubalík, který po předešlé nevyužité možnosti Kracíka překonal Kantora chytatelnou ranou z pravého kruhu.

Vítkovice místo Kantora poslaly ze střídačky do branky Dolejše a jejich šance ještě před pauzou vzkřísil Olesz. Jeřábkovo hákování ztrestal z penalty gólem na 1:2.

Ale žádný obrat ve druhém dějství nenastal. Domácím vůbec nevyšlo a spíše se ještě prohloubila jejich herní nouze.

Plzeň v prostřední dvacetiminutovce úplně převzala otěže zápasu. Kracík si ve 26. minutě vlastní střelu do tyče před brankoviště dojel a dorazil, i když videorozhodčí musel přezkoumat, zda tak neučinil bruslí.

Domácí soupeřův tlak nedokázali rozmělnit a narušit ničím, herně ani agresivitou nebo důrazem, a Západočeši byli skoro u všeho dříve.

Při šancích Hossy unikli v plzeňské přesilovce další trefě, ale ve 36. minutě po vyhraném vhazování namířil od modré čáry přesně k tyči Jeřábek.

Hladkou prohru Vítkovic se v závěru pokusil alespoň zmírnit plzeňský odchovanec Štich, ale klasická boxerská partie se zlým mužem Škody Hollwegem skončila smírem.

Západočeši mohli několikrát vítězství přizdobit pátou brankou, ale Dolejš v závěru ještě několik šancí i trestné střílení Sýkory zlikvidoval.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy

HC Vítkovice Steel - HC Škoda Plzeň 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Olesz z trestného střílení - 11. Johnson (Hossa, Jeřábek), 15. Kubalík (Pulpán), 26. Kracík (Kubalík), 36. Jeřábek (Pulpán, Johnson). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Bláha, Frodl. Vyloučení: 8:9, navíc Štich - Hollweg oba 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 3942.

Vítkovice: Kantor (15. Dolejš) - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Klok, Kovář - Olesz, Strapáč, Szturc - Vandas, Balán, J. Káňa I - Zdráhal, Burger, Kucsera - M. Hlinka, Kolouch, Gřeš. Trenéři: Svozil a Petr.

Plzeň: Polívka - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík - Johnson, Lev, Hossa - Hollweg, Preisinger, Poletín - od 41. navíc J. Sýkora. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!