Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pitter odkoupí většinu akcií a stane se majitelem hokejové Slavie

Sport

  10:38aktualizováno  13:10
PRAHA - Po odchodu bratří Benýšků se tradiční klub dostal do problémů, z nejhoršího už je však venku. Vladimír Pitter, jenž donedávna vlastnil 30 procent akcií hokejové Slavie, odkoupí většinový podíl. Informaci potvrdil serveru Lidovky.cz marketingový manažer týmu Jakub Mezlík.

Útočník Jaroslav Bednář (vpravo) podepsal novou smlouvu s HC Slavia. Uprostřed je šéf Slavie Richard Benýšek, vlevo spolumajitel klubu Vladimír Pitter foto: ČTK

Situace ve Slavii se vyostřila po rezignaci bratrů Richarda a Ladislava Benýšků, kteří se spikli proti bývalému trenérovi Vladimíru Růžičkovi. Vadilo jim, že respektovaný kouč kývl na nabídku reprezentace a oni jsou teď terčem útoků ze strany veřejnosti.

"HC Slavia je dlouhodobě vděčné téma pro fanoušky a pro média, které se vystupňovalo po odchodu Vladimíra Růžičky k národnímu týmu. Jako investoři nejsme schopni bránit tomu, aby to přeneseně neškodilo klubu," prohlásili Benýškové v dubnu krátce po své rezignaci.

Pitter se stane vlastníkem 99,9 procent akcií. Slavia měla problém i s výplatami hráčů, po několika měsících ale za pomoci hráčské asociace smírčí komise svazu závazky vůči hokejistům uhradila. V opačném případě by klubu hrozilo, že nedostane licenci pro příští extraligový ročník.

"Využil jsem předkupní právo. Začíná proces, ve kterém se s panem Benýškem dohodneme na převodu jeho podílu 69,9 procenta akcií. Na jeho konci budu většinový majitel klubu," řekl serveru Aktuálně.cz Pitter.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...