Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Vokoun se stěhuje do Washingtonu, kde chytá Neuvirth

Sport

  0:49
WAHINGTON - Hokejový brankář Tomáš Vokoun bude v NHL chytat za Washington, kde vytvoří českou dvojici s Michalem Neuvirthem. Bývalý gólman Floridy podepsal s Capitals roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů.

Tomáš Vokoun v akci. foto: ČTK

Vokounovi vypršela po skončení sezony smlouva s Floridou a po odchodu Rusa Ilji Bryzgalova do Philadelphie byl považován za nejžhavější zboží mezi volnými brankáři. Nakonec se dohodl s Washingtonem, kam v pátek zamířil také zkušený český obránce Roman Hamrlík.

Finančně si Vokoun podle nového kontraktu výrazně pohorší, neboť v týmu Panthers si vydělal za čtyři roky 22,8 milionů dolarů. Capitals potřebovali gólmana k Neuvirthovi poté, co v pátek vyměnili jeho ruského kolegu Semjona Varlamova do Colorada.

Dvojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympijských her v Turíně 2006 Vokoun má za sebou čtyři sezony na Floridě, během nichž si ani jednou nezahrál play off. Předtím působil v Nashvillu a jeden zápas na začátku kariéry odchytal v brance Montrealu. V základní části NHL má karlovarský rodák na kontě 632 utkání s procentuální úspěšností zásahů 91,7 a průměrem 2,56 obdržených branek na zápas. V play off přidal 11 zápasů.

Jeho budoucí kolega Neuvirth je o dvanáct let mladší a loni se objevil v brance ve 48 duelech základní části a v devíti utkáních v bojích o Stanley Cup.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!