Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Vokoun skončil v nemocnici, spoluhráč mu málem urazil hlavu

Sport

  9:27
FLORIDA - Nepochopitelná věc se stala v dnešním zápase Floridy s Atlantou. Po gólu Kovalčuka z Atlanty do sítě českého brankáře Tomáše Vokouna neunesl negativní emoce obránce Ballard a chtěl vzteky praštit do branky. Místo toho ale přerazil hokejku o hlavu českého gólmana a odjel na střídačku.

Otřesený Tomáš Vokoun. foto: ČTK

Vokoun, s nímž reprezentační kouč Vladimír Růžička počítá jako s jedničkou pro olympijský turnaj ve Vancouveru, zůstal asi deset minut ležet na ledě, než byl odvezen na nosítkách a v brance ho nahradil Scott Clemmensen.

VOKOUNOVO ZRANĚNÍ:

Podle Randyho Sextona, generálního manažera Panthers, nejsou Vokounova zranění vážná. "Utrpěl tržnou ránu na uchu, kterou mu museli lékaři sešít několika stehy, ale vnitřní ucho poškozeno nebylo. Tomáš podstoupil vyšetření na tomografii, které neodhalilo žádné další zranění," prohlásil Sexton.

Ballard trefuje baseballovým úderem Tomáše Vokouna do hlavy.

Obránce Ballard po utkání odmítl hovořit s novináři. "Je ohromně skleslý. Nikdo se teď asi necítí hůř než Keith," doplnil Sexton. Florida nakonec utkání prohrála 3:4, když rozhodující gól vstřelil pouhých pět sekund před koncem třetí třetiny Maxim Afinogenov. Po jednom gólu v dresu Panterů zaznamenali čeští hokejisté Rostislav Olesz a Michael Frolík. Vokouna po hospitalizaci v nemocnici následně propustili domů, s týmem český brankář odletěl zpět na Floridu.

Ballard tak připomněl svým vystoupením loňské mistrovství světa a utkání Česko-Slovensko. V něm Tomáš Surový podobně nešetrně po jednom z osmi gólů ve slovenské síti trefil vzteky hokejkou do hlavy brankáře Haláka. Čepel jeho hole ovšem o Haláka pouze škrtla a Surový se spoluhráči okamžitě omlouval.

TOMÁŠ SUROVÝ A JAROSLAV HALÁK:

Autoři: ,