Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sedm dní, sedm bodů. Voráčka vyhlásili druhou hvězdou týdne NHL

Sport

  18:48
NEW YORK / PRAHA - Jakub Voráček byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne v NHL. Český útočník hokejistů Philadelphie nasbíral v posledních čtyřech zápasech sedm bodů za tři branky a čtyři asistence a ujal se vedení v kanadském bodování soutěže.

Philadelphia Flyers (Michael Raffl (vlevo) a Jakub Voracek). foto: ČTK/AP

Pětadvacetiletý kladenský odchovanec minulý týden s Flyers zahájil prohrami s Tampou Bay, při níž vyšel bodově naprázdno, a s Floridou. Té Philadelphia podlehla 1:2 po samostatných nájezdech, Voráček se ale postaral o jediný gól týmu a prosadil se i při nájezdech.

Philadelphia Flyers (Jakub Voracek (vlevo) a Nicklas Grossmann).
Philadelphia Flyers (Michael Raffl (vlevo) a Jakub Voracek).
Voráček dvakrát pokořil Pavelce a rozhodl o výhře Philadelphie v prodloužení .
Voráček si připsal čtyři asistence.

O víkendu pak dovedl Flyers čtyřmi asistencemi k výhře 7:4 nad Torontem a následně i dvěma góly, včetně vítězného v prodloužení, rozhodl o výhře 4:3 nad Winnipegem. Voráček se zapsal do statistik ve 26 z dosavadních 33 zápasů sezony a kanadské bodování NHL vede se 44 body. S 30 asistencemi se o první místo dělí se spoluhráčem Claudem Girouxem.

Lepší týden v NHL prožil podle výsledků ankety jen slovinský útočník Anže Kopitar z Los Angeles, který ve třech zápasech zaznamenal devět kanadských bodů. Třetí hvězdou byl vyhlášen kanadský brankář Marc-André Fleury z Pittsburghu.

Autoři: ,