Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Voráček pomohl asistencí k obratu Philadelphie v Buffalu. Je pátým nejproduktivnějším hráčem sezóny

Hokejista Jakub Voráček z Philadelphia Flyers. foto: ČTK

NEW YORK - Hokejový útočník Jakub Voráček pomohl Philadelphii asistencí k vítězství 4:3 v prodloužení na ledě Buffala. Jednatřicetiletý reprezentant si v pondělí připsal 26. bod a je pátým nejproduktivnějším Čechem v tomto ročníku NHL. Hráči Sabres prodloužili rekordní sérii proher na 18 zápasů.
  7:21

Nezastavitelný Nečas v březnu válí. NHL českého střelce Caroliny vybrala znovu mezi hvězdy

Buffalu k výhře nestačilo ani vedení 3:0 po dvou třetinách. Tým Sabres po brankách Henriho Jokiharjua, Codyho Eakina a Brandona Montoura směřoval za prvním úspěchem od 24. února, ale nepovedená třetí třetina ho o naději na zisk dvou bodů připravila.

Na začátku třetí části odstartoval obrat Kevin Hayes. V 51. minutě vybojoval Voráček puk u mantinelu a po šikovné nahrávce Seana Couturiera snížil Claude Giroux, minutu a půl před koncem základní hrací doby pak vyrovnal na 3:3 Couturier. Prodloužení rozhodl po 42 vteřinách Ivan Provorov.

Flyers zvítězili podruhé za sebou a na pátém místě Východní divize se přiblížili čtvrtému Bostonu na rozdíl jediného bodu. Buffalo bodovalo poprvé po devíti zápasech, se sedmnácti body však zůstalo nejhorším celkem soutěže.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!