Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Voráček druhým gólem v zápase rozhodl o výhře Philadelphie v prodloužení

Sport

  7:24
NEW YORK - Hokejový útočník Jakub Voráček se zasloužil ve středečním utkání NHL dvěma góly o výhru Philadelphie ve Washingtonu 4:3 v prodloužení a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Kladenský odchovanec rozhodl na ledě lídra soutěže pěknou individuální akcí v čase 60:38.

Jakub Voráček se zasloužil dvěma góly o výhru Philadelphie ve Washingtonu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. foto: ČTK

Voráček dostal Flyers do vedení 3:2 už v závěru prostřední třetiny, když ihned po vyhraném vzhazování prostřelil z pravého kruhu Bradena Holtby, který přes clonící hráče vůbec nestačil reagovat. Druhý zásah českého útočníka byl ještě povedenější: u zadního mantinelu získal kotouč, na zádech uvisel Jevgenije Kuzněcova, kterého se při vybruslení před branku zbavil, a střelou do horního růžku ukončil utkání.

„Poslední tři zápasy jsme hráli dobře, i když jsme prohráli. Proto jsme chtěli pokračovat ve stejném výkonu a způsobu hry, jen s jiným výsledkem,“ uvedl Voráček. Ale jednoduché to Philadelphia neměla a v průběhu zápasu ztratila vedení 2:0 a 3:2. „To se stává, zvláště v duelu proti týmu, který vede NHL. Ale vypořádali jsme se s tím a nakonec vyhráli v prodloužení,“ konstatoval.

Neuvirth oporou v bráně

Voráček potvrdil, že se dostává do formy. V posledních sedmi zápasech vstřelil čtyři branky, na dalších šest přihrál a společně s Davidem Krejčím jsou se 36 body nejproduktivnějšími českými hráči v soutěži. Navíc ve Washingtonu zpříjemnil brankáři Michalu Neuvirthovi jeho první start od úvodní minuty proti týmu, který ho v roce 2006 draftoval. Rodák z Ústí nad Labem kryl celkem 27 střel.

Voráček a Vrbata rozhodli nájezdy. Zazářili Neuvirth i Mrázek

„Je to dobrý pocit. Byli jsme na ně připraveni a od začátku jsme hráli dobrý venkovní zápas. Bylo to skvělé týmové vítězství,“ uvedl Neuvirth, který s farmou Washingtonu vyhrál v AHL dvakrát Calder Cup (2009, 2010). „Mám na to skvělé vzpomínky. Měl jsem to tu opravdu rád. Ale je to minulost a teď hraji za Flyers, za které chci odvést to nejlepší, co ve mně je,“ pokračoval Neuvirth.

Hokejisté Tampy Bay udolali Toronto 1:0 a vyhráli osmý z posledních devíti zápasů. Jediný gól vstřelili už v páté minutě při vyloučení Romana Poláka za zdržování hry. Autorem trefy byl Steven Stamkos, jemuž po sezoně vyprší smlouva a o jehož služby má zájem právě Toronto. Hlavním hrdinou utkání byl ale Andrej Vasilevskij, kterého viděli rodiče poprvé naživo chytat v NHL. Ruský gólman před jejich zraky nepustil z třiceti střel gól a zaznamenal druhou nulu v sezoně.

Český gólman Roman Will si po úterním debutu další odchytané minuty v NHL nepřipsal a jen ze střídačky sledoval, jak jeho parťák Calvin Pickard dovedl Colorado k výhře 4:3 na ledě Los Angeles. I poslední zápas středečního programu soutěže skončil rozdílem jediné branky: Nashville zvítězil v Calgary 2:1

Výsledky NHL:

  • Tampa Bay - Toronto 1:0
  • Washington - Philadelphia 3:4 v prodl.
  • Los Angeles - Colorado 3:4
  • Calgary - Nashville 1:2
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.