130 let

Voráček si připsal všechny body v základní hrací době. | foto: Reuters

Voráček v NHL zazářil v utkání pod širým nebem. Stal se první hvězdou zápasu

Sport
  •   7:07
New York - Útočník Jakub Voráček pomohl Philadelphii v utkání NHL, které se hrálo pod širým nebem, gólem a dvěma přihrávkami k výhře 4:3 v prodloužení nad Pittsburghem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Flyers otočili duel dvou velkých rivalů v rozmezí 57. až 62. minuty z 1:3. Voráček šestnáctou trefou sezony vyrovnal dvacet sekund před koncem třetí třetiny.

Voráček si připsal všechny body v základní hrací době. Nejdříve asistoval u branky Seana Couturiera na 1:1 a na konci třetí třetiny sehrál klíčovou roli při finiši Philadelphie, která při hře bez brankáře vyrovnala z 1:3. Kontaktní gól vstřelil James van Riemsdyk poté, kdy po střele Voráčka zůstal v brankovišti volný puk a pohodlně ho doklepl do sítě. Vzápětí český útočník překvapil gólmana Matta Murrayho střelou od levého hrazení.

Voráček šestnáctou trefou sezony vyrovnal dvacet sekund před koncem třetí...
Útočník Jakub Voráček pomohl Philadelphii v utkání NHL, které se hrálo pod...

Buffalo - Washington 5:2, NY Rangers - New Jersey 5:2, St. Louis - Boston 2:1 po sam. nájezdech, Dallas - Carolina 0:3, Florida - Los Angeles 6:1, Nashville - Colorado 0:5, Toronto - Montreal 6:3, Philadelphia - Pittsburgh 4:3 v prodl. (NHL Stadium Series, hráno na Lincoln Financial Field), Columbus - San Jose 4:0, Edmonton - Anaheim 2:1, Vancouver - NY Islanders 0:4.

Zápas ve Philadelphii, který ve vyprodaném stadionu Lincoln Financial Field sledovalo 69 620 lidí, rozhodl v čase 61:58 Claude Giroux. Voráček navázal na krajana Davida Pastrňáka, který hrál v aktuálním ročníku také zápas pod širým nebem a stal se rovněž první hvězdou utkání.

Pittsburgh hrál většinu duelu se čtyřmi obránci, protože v první třetině odstoupili Brian Dumoulin a Kris Letang. Penguins po prohře vypadli ve Východní konferenci z postupové osmičky do play off, kde je vystřídala Carolina po výhře 3:0 v Dallasu.

Autor: ČTK