Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Voráček a Palát zářili, prohrám svých týmů ale nezabránili

Sport

  7:11aktualizováno  10:58
NEW YORK - Hokejisté Philadelphie i s přispěním jedné branky Jakuba Voráčka smazali v pondělním utkání NHL ve třetí třetině dvoubrankový náskok Los Angeles, ale nakonec prohráli 2:3. K výhře nevedla ani snaha Ondřeje Paláta, který zaznamenal dvě asistence při porážce Tampy Bay 3:4 po samostatných nájezdech s Ottawou.

Jakub Voráček slaví svůj gól v dresu Philadelphie. foto: Reuters

Voráček dal jubilejní dvacátou branku v sezoně šikovnou tečí střely Scotta Hartnella od modré čáry, ale hosté na vyrovnávací trefu zareagovali za necelé tři minuty vítězným gólem Dwighta Kinga z přečíslení. "Prvních čtyřicet minut jsme nehráli dobře. Posledních dvacet už byla naše hra v pořádku, ale proti týmům jako Los Angeles nemůže stačit jedna třetina. To je málo," uvedl Voráček po utkání, které ukončilo šňůru pěti výher Flyers.

Sestřih z utkání Philadelphia - Los Angeles

Rovněž Palát pomohl týmu zlikvidovat dvoubrankovou ztrátu. Lightning v přesilových hrách srovnali z 1:3 na 3:3, když český útočník nejdříve asistoval u branky Viktora Hedmana, který se prosadil střelou od modré. Ve druhém případě dorazil ze vzduchu Steven Stamkos Palátův pokus z mezikruží. Rozstřel ve prospěch Senators, za které jednou asistoval i Milan Michálek, rozhodl Jason Spezza.

Palát zaznamenal v posledních devíti utkáních pět branek a devět přihrávek a pokračuje ve stíhající jízdě v produktivitě nováčků, ve které na vedoucího Nathana MacKinnona ztrácí už jenom tři body. "Nejsem typ hráče, kterého by zajímala osobní ocenění. Starám se o svoji hru, o to, jak být prospěšný týmu. Jeho výsledky jsou pro mě hlavní," uvedl frýdeckomístecký rodák, který je při zranění Tomáše Hertla novou českou nadějí na zisk trofeje pro nejlepšího nováčka sezony.

Pochvalně o něm hovoří i kapitán týmu Stamkos, podle něhož je Palát hráčem, s kterým by každý chtěl hrát v lajně. Trenér Jon Cooper ho přirovnává ke klenotu. "Je to hráč, který dělá všechny okolo sebe lepšími. Využil své šance při absenci Stammera (Stamkose, jenž kvůli zranění čtyři měsíce nehrál) a pozvedl svou hru na novou úroveň, až na hranici elity. To je na nováčka působivé," dodal.

Sestřih z utkání Tampa Bay - Ottawa

Třetím týmem, který v pondělí neudržel dvoubrankové vedení, byl Phoenix. Na rozdíl od Los Angeles a Ottawy ale nakonec prohrál, na ledě New Yorku Rangers podlehl 3:4 v prodloužení. Navíc Coyotes, za něž jednou asistoval Zbyněk Michálek, ztratili brankáře Mika Smithe, který odstoupil ze zápasu kvůli zranění pravé nohy.

"Jeho zdravotní stav se teprve bude vyhodnocovat, teď je ještě brzy na nějaké závěry. Příští zápas odchytá Thomas Greiss, jak jsme původně plánovali," podotkl trenér Phoenixu Dave Tippett.

Zaváhání Phoenixu, který drží osmé místo v Západní konferenci, využili hokejisté Dallasu a výhrou 2:1 nad Winnipegem se mu přiblížili na rozdíl jednoho bodu. V brance poražených opět chyběl Ondřej Pavelec, jenž posledních pět zápasů vynechal kvůli zranění v horní části těla.

Ambice Jets na postup do play off dál klesají. Z minulých 11 zápasů vyhráli jen dva a na Phoenix mají devět kol před koncem manko sedmi bodů.

Sestřih z utkání Dallas - Winnipeg

Hokejisté Bostonu přišli o sérii dvanácti výher, když na svém ledě podlehli Montrealu 1:2 po samostatných nájezdech. Bruins se ziskem bodu ale opět dostali do čela soutěže před St. Louis. V rozstřelu se jako jediný prosadil Alex Galchenyuk, který ve čtvrtém kole předčil Davida Krejčího. V penaltové loterii neuspěl v pondělí ani Jiří Hudler, s Calgary se však nakonec radoval z vítězství 2:1 nad San Jose.

Výsledky NHL

NY Rangers - Phoenix 4:3p (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)

Branky: 27. B. Richards, 31. Brassard, 57. Girardi, 62. McDonagh - 5. Ekman-Larsson, 9. Halpern, 37. Chipchura (Z. Michálek). Střely na branku: 36:21. Diváci: 18.006.

Philadelphia - Los Angeles 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Branky: 41. Read, 49. Voráček - 22. J. Carter, 38. Williams, 51. King. Střely na branku: 32:41. Diváci: 19.876.

Boston - Montreal 1:2sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky: 55. Bergeron - 7. Jemelin, rozhodující sam. nájezd Galchenyuk. Střely na branku: 29:22. Diváci: 17.565.

Tampa Bay - Ottawa 3:4sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky: 6. Kučerov, 34. Hedman (Palát), 46. Stamkos (Palát) - 29. a rozhodující sam. nájezd Spezza (na první M. Michálek), 4. Karlsson, 29. Turris. Střely na branku: 38:32. Diváci: 18.486.

Dallas - Winnipeg 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky: 6. Whitney, 37. Seguin - 58. Little. Střely na branku: 27:33. Diváci: 15.967.

Calgary - San Jose 2:1sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky: 38. Colborne, rozhodující sam. nájezd Cammalleri - 19. Sheppard. Střely na branku: 27:34. Diváci: 19.289.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...