Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

NHL: Vrána skóroval v utkání pod širým nebem. Voráček ani Mrázek neodvrátili prohru

Sport

  8:29
NEW YORK - Hokejový útočník Jakub Vrána skóroval v utkání NHL, které se hrálo pod širým nebem, a jedenáctou trefou sezony přispěl k výhře Washingtonu 5:2 nad Torontem. Na straně poražených zaznamenal Roman Polák jednu přihrávku. Prohru Philadelphie 6:7 po nájezdech neodvrátili Petr Mrázek 29 zákroky ani Jakub Voráček dvěma body za gól a asistenci.

Vrána skóroval v utkání pod širým nebem a ukončil čekání na gól. foto: Reuters

Vrána se gólově prosadil poprvé od 14. prosince, od té doby nasbíral ve 25 zápasech šest bodů za asistence. Český útočník si ale v sólovém úniku počínal sebevědomě a střelou mezi betony upravil ve 31. minutě skóre na konečných 5:2. V utkání, které se hrálo před téměř třiceti tisíci fanoušky na Navy-Marine Corps Memorial Stadium v Arkansasu, se zapsal do statistik i Polák. Střelu českého obránce, který si připsal stou přihrávku v NHL, tečoval Zach Hyman a vyrovnal na 1:1.

04.března 2018 v 03:50, příspěvek archivován: 04.března 2018 v 08:27

VIDEO: Five hole all the way. #StadiumSeries https://t.co/VrolEZxjqu

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Five hole all the way. #StadiumSeries https://t.co/VrolEZxjqu

Philadelphia po akcích Voráčka vedla 1:0 a 2:1. Kladenský odchovanec byl nejdříve součástí pěkné kombinace v přesilové hře, kterou zakončil Nolan Patrick. Při druhém gólu dorazil svou vlastní střelu a vylepšil svou bilanci v sezoně na 14+27. Hvězdou večera byl ale domácí Steven Stamkos, jenž poprvé nasbíral v jednom utkání pět bodů (2+3). Navíc lídr Tampy Bay uspěl i v rozstřelu, ve kterém Mrázek chytil jeden ze tří nájezdů.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...