Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vstupenky na hokejové MS jdou do prodeje. Kde, jak, za kolik?

Sport

  12:23
PRAHA - V ten okamžik se na téměř sedmi tisících místech i na internetu rozjede první vlna prodeje vstupenek na hokejový šampionát 2015. Jak postupovat, když chce být člověk příští rok v květnu v Praze (tam hrají Češi) či Ostravě (tam zase Slováci) u toho? Vždyť před 10 lety, kdy Česko naposledy hostilo MS, zmizely lístky na duely národního týmu za půl hodiny.

Rozjásaní fanoušci foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Podobný spěch se dá čekat i teď. I proto první rada zní: v úterý od osmi buďte připraveni u počítače, nebo přímo u terminálů Sazky, protože rozhodovat budou minuty.

Jaké jsou další rady a odpovědi na otázky kolem prodeje vstupenek?

1. Co se bude prodávat?

Do prodeje jdou denní vstupenky. Tedy lístky na jeden hrací den do konkrétní haly, který tak zahrnuje vstup na dva či tři zápasy (záleží, kolik jich je zrovna na programu). Vstupenky na jednotlivé zápasy se začnou prodávat v únoru 2015. Půjde však o doprodej a lze předpokládat, že české zápasy budou vyprodány už po první listopadové vlně.

2. Kde se dají balíčky koupit?

Na všech terminálech Sazky, které jsou na benzinových pumpách, v trafikách či obchodních centrech. A přímo na pokladnách pražské O2 areny a ČEZ Arény v Ostravě.

3. Lze vstupenky koupit z domu?

Ano, vždyť jsme v roce 2014. Na si lze vybrat balíčky a zaplatit je kartou (i ze zahraničí). Na stejné internetové adrese půjde vstupenky i rezervovat. Ty budou blokovány dva dny a kupující musí během nich zajít na terminál Sazky a zaplatit je. Máte obavy, jestli úterní nápor stránky zvládnou? „Přistoupili jsme k vylepšení celého systému, aby zátěž zvládl. Kolaps nehrozí,“ slibuje šéf Sazky Robert Chvátal. Byť má O2Arena kapacitu před 17 tisíc míst, tak kvůli blokacím pro sponzory a Mezinárodní hokejovou federaci IIHF půjde do prodeje na české zápasy 13 621 lístků.

4. Kolik balíčky stojí?

Ceny závisejí na tom, kolik se v daný den hraje v aréně zápasů a jak jsou atraktivní. U českého týmu jsou paradoxně lacinější vstupenky tehdy, kdy nastoupí proti silným sokům. Takže ceny lístků 2. kategorie na Švédsko, Kanadu a Švýcarsko začínají na 1 880 korunách. Zatímco proti Lotyšsku, Francii, Rakousku a Německu na 2 280 korunách.

5. Je nákup nějak omezen?

Ano. Na terminálech Sazky lze naráz koupit maximálně pět balíčků, Radka Bařtipánová z organizačního výboru však radí: „Když zaplatíte pět balíčků, můžete ve frontě zůstat a kupovat dál.“ Stejně tak lze maximálně pět vstupenek rezervovat „na jeden klik“. Pokud internetovou objednávku rovnou zaplatíte kartou, můžete najednou koupit lístků hned deset. V pokladnách hal prodej nebude omezen.

6. S kým Češi hrají?

Se Švédskem (1. května), Lotyšskem (2.), Kanadou (4.), Francií (7.), Rakouskem (8.), Německem (10.) a Švýcarskem (12.).

7. Kolik se očekává fanoušků?

Letos v Bělorusku na turnaj dorazilo 640 044 lidí. Češi chtějí číslo překonat. „Ale k tomu potřebujeme, aby v Praze na každý zápas přišlo 13 a půl tisíce diváků a v Ostravě sedm tisíc,“ uvědomuje si Martin Urban, sekretář hokejového svazu.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...