130 let

Brankář Chomutova Martin Růžička | foto: Mafra - Ondřej Bičiště

Vychytal Chomutovu výhru po osmi porážkách. Zlepšíme se, věří Růžička

Sport
  •   19:00
CHOMUTOV - Hokejový brankář Martin Růžička zažil ideální vstup do nového angažmá. V prvním zápase v dresu Chomutova udržel čisté konto, i díky němu tak Piráti zdolali v pátek Liberec 2:0 a ukončili sérii osmi porážek.

"Téměř čtrnáct dní jsem nechytal. Musel jsem se do toho chvíli dostávat. Ale musím pochválit kluky, hráli super," řekl Růžička, který si připsal 27 úspěšných zákroků a potřetí v sezoně neinkasoval. Předešlé dvě nuly vychytal v Pardubicích, které jej ale ve středu uvolnily do posledního Chomutova. "Když jsem přišel do kabiny, už od prvního vstupu bylo znát, že s tím kluci něco chtějí udělat. Pak jsem přišel na trénink a říkal jsem si, že to není možné, aby toto mužstvo bylo poslední," podotkl šestadvacetiletý gólman.

I díky výkonu chomutovských hráčů věří, že se tým zvedne a začne vítězit. "Myslím, že to půjde nahoru. Musíme jít ale do každého zápasu s pokorou. Nebudeme asi stále vyhrávat 1:0, ale tato cesta je správná," řekl Růžička. Ještě větší radost než výhra mu prý udělaly předvedená hra a bojovnost Pirátů. "I kdybychom dnes prohráli, tak můžeme být na sebe pyšní. A že jsme ještě vyhráli 2:0, klobouk dolů před kluky. Moje nula je pěkná, ale kdo na dnešní hokej koukal, tak neviděl poslední mužstvo tabulky," podotkl dvojnásobný český šampion.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK