Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vyhraje Jágr kanadské bodování NHL? Kurz až 50:1

Sport

  14:29
Třetí den nového ročníku zámořské NHL se představí - bez jediného přípravného zápasu - i největší lákadlo českých fanoušků. Jedenačtyřicetiletý hokejista Jaromír Jágr bude hrát v dresu New Jersey Devils na ledě Pittsburghu, svého bývalého klubu. Jak se legendárnímu Čechovi povede v celé sezoně? Můžete si vsadit.

Jágr zahájil tenisové MS dětí v Prostějově. foto: ČTK

Dá se i říct, že bez Jágra by české fanoušky nejslavnější soutěž na světě skoro nezajímala. Ale protože hvězdný útočník podepsal v létě novou roční smlouvu a zámořskou kariéru si prodloužil, někteří lidé budou ochotni vstávat v noci a sledovat číslo 68 v akci s novými spoluhráči.

Také proto některé tuzemské sázkové kanceláře vypsaly na Jágra speciální příležitosti. Tak třeba bookmakeři Fortuny tipují, že nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL stihne odehrát 66 zápasů, během nichž dá 20 gólů a připíše si dalších 53 bodů.

Zámořští experti serveru SBnation se Jágrovi omlouvají, ale sázkařům radí, aby tipovali, že na konci sezony bude mít útočník New Jersey pod 54,5 bodu.

U Tipsportu věří, že Jágr bude s kurzem 6,50 nejlepším českým střelcem za Voráčkem, Tlustým a spoluhráčem Patrikem Eliášem. Na to, že získá trofej Maurice Richarda pro nejlepšího kanonýra sezony, byl vypsán kurz 40:1. U Fortuny se na Jágra jako vítěze bodování dá sázet s kurzem 50:1.

Nejlepším nováčkem Hertl?

Tomáš Hertl na draftu NHL. Vybralo si ho San Jose.

Ačkoliv 19letý český talent Tomáš Hertl zatím na premiéru v NHL ještě čeká a není jisté, jak se v San Jose uchytí, někteří zámořští odborníci vidí v Hertlovi kandidáta na cenu pro nejlepšího nováčka soutěže.

Sázková kancelář bodog.eu ocenila možnost, že bývalý slávista získá Calder Trophy kurzem 10:1. Hertl je v tomto ohledu s dalšími třemi hráči čtvrtý nejlepší.

Fortuna nabízí ještě další dvě příležitosti. S kurzem 2,7 si můžete vsadit, jestli Jágr stejně jako loni přestoupí v průběhu sezony (opačná varianta je 1,35:1) a také na to, kde začne sezonu 2014/2015. Bookmakeři dávají stejné šance pokračování v NHL jako návratu do české extraligy (2:1), KHL ocenili kurzem 8:1 a konec kariéry 15:1.

Jágr je pochopitelně daleko sledovanější u nás než v zámoří, ale i tam minimálně jedna sázková kancelář vypsala kurzy speciálně na českého hráče. Kanadské Sportsinteraction dává k dispozici dvě vtipné sázky.

Co bude vyšší?

1) Číslo Jágrova dresu (68) - 2,39:1, nebo počet odehraných utkání - 1,54:1

2) Jágrův věk na konci sezony (42) - 3,55:1, nebo body v základní části 1,24:1

A na závěr ještě k Jágrovu novému týmu. I když Devils nejsou favority bookmakerů, sázkaře by mohl zviklat výrok kouče Petera DeBoera: "Myslím, že jsme schopní vyhrát Stanley Cup." Kurzy se pohybují od 20:1 až přes 50:1.

Další sázky budou samozřejmě k dispozici na jednotlivé zápasy včetně Jágrova debutu v dresu Devils. Stačí si vybrat, vstávat, fandit. A věřit...

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...