130 let
Majitel Plzně Martin Straka.

Majitel Plzně Martin Straka. | foto: MAFRA

Výzva dokončena. Straka předal 550 roušek s motivy Indiánů plzeňské nemocnici

Sport
  •   16:37
Plzeň - Dar 550 šitých látkových roušek nesoucích motivy hokejového klubu Škoda Plzeň získala plzeňská Fakultní nemocnice. Klub prostřednictvím sociální sítí v pondělí zveřejnil výzvu, v které nabídl švandlenkám a pomocníkům látky na výrobu ústenek. Společné dílo předal řediteli nemocnice Václavu Šimánkovi za extraligový celek generální manažer a jednatel Martin Straka.

„Všem lidem bojujících v první linii patří obrovský dík a jsem moc rád, že jsme mohli přispět i my. A mohu předeslat, že to není poslední akce, kterou plánujeme,“ uvedl v tiskové zprávě klubu Straka. „HC Škoda Plzeň moc děkujeme. Velice si této pomoci vážíme,“ uvedl Šimánek.

Roušky, které zdobí motivy Indiánů, šilo 18 dobrovolníků. Ti je na zimním stadionu odevzdali ve čtvrtek odpoledne. „Zájem nás opravdu mile překvapil. Ústenky jsou mnoha druhů, každý přinesl své originální. Dokonce máme speciální dětské,“ prohlásila členka obchodního oddělení Alžběta Kasalová, která s nápadem přišla.

„Pořád jsem přemýšlela, co bychom mohli udělat. Jak pomoct lidem v první linii, na které teď spoléháme všichni. A tak mě napadlo, že budeme upřímní; hokej hrát umíme, šít už ne. Požádali jsme proto o pomoc naše fanoušky,“ doplnila Kasalová.

Plzeňských příznivců chtělo přiložit ruku k díku daleko více. „Výzva měla obrovskou odezvu, po necelé hodině jsme ji stahovali. Dobrovolníků, kteří nám chtěli s výrobou pomoct, byla celá řada,“ dodala marketingová manažerka klubu Lucie Mužíková. 

Autor: ČTK