Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Washington prodloužil vítěznou sérii. Porazil Philadelphii 5:0

Sport

  7:29
NEW YORK - Hokejisté Washingtonu porazili v nedělním utkání NHL Philadelphii 5:0 a prodloužili svou vítěznou sérii na devět zápasů. Capitals neinkasovali podruhé za sebou, když navázali na páteční triumf 6:0 nad Chicagem a s 63 body se vyhoupli do čela tabulky celé soutěže.

Washington Capitals vs. Columbus Blue Jackets foto: ČTK

Domácí o svém vítězství rozhodli v úvodu třetí třetiny, kdy v rozmezí pěti minut vstřelili čtyři góly a navýšili tak svůj jednobrankový náskok z poloviny druhé třetiny. O dva zásahy se postaral obránce Matt Niskanen, o další dva Justin Williams.

Po jeho druhé trefě v čase 46:36 se z branky Flyers předčasně poroučel Steve Mason. Michal Neuvirth už ve zbytku utkání neinkasoval a připsal si pět zákroků. Na druhé straně dostal příležitost místo týmové jedničky Bradena Holtbyho náhradník Philipp Grubauer a díky 24 zákrokům vychytal své druhé čisté konto v kariéře.

Souboj dvou nejlepších týmů Západní konference ovládli hokejisté Minnesoty, kteří otočili duel v Chicagu z 0:2 na 3:2 a porazili Blackhawks už v osmém vzájemném utkání v řadě.

Výsledky NHL: Washington - Philadelphia 5:0, Anaheim - St. Louis 1:2 v prodl., Chicago - Minnesota 2:3, Vancouver - New Jersey 1:2 v prodl.

Autor: