Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Washington v úvodu play off NHL zdolal Boston. Pastrňák si připsal asistenci, Vaněček kvůli zranění střídal

Brankář Vítek Vaněček v dresu Washington Capitals. foto: ČTK

New York - Soubojem mezi Bostonem a Washingtonem začalo play off zámořské NHL. Hokejisté Bruins v úvodním duelu 1. kola vyřazovacích bojů podlehli Capitals 2:3 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy ztrácí 0:1. Útočník David Pastrňák asistoval u druhé branky Bostonu, brankář Washingtonu Vítek Vaněček začal boje o Stanleyův pohár jako týmová jednička, ale kvůli zranění střídal již v první třetině zápasu.
  7:33

VIDEO: Vaněček vychytal výhru nad Bostonem a patřil k hvězdám zápasu

Hokejisté Washingtonu navázali na výhru v posledním zápase základní části a porazili Boston podruhé za sebou. Capitals poslal v 7. minutě do vedení Tom Wilson, který ve spolupráci T. J. Oshiem výborně vyřešil rychlý protiútok. Bruins srovnali o sedm minut později, kdy se střelou z pravého kruhu prosadil Jake DeBrusk.

Také druhá část přinesla po jedné brance na každé straně. Capitals se zásluhou Brendena Dillona opět dostali do vedení, ale Bruins dokázali i podruhé zareagovat. Dvě a půl minuty před koncem třetiny se tečované nahození Davida Pastrňáka odrazilo od Nicka Ritchieho a zapadlo za střídajícího brankáře Craiga Andersona. Výhru Washingtonu zařídil v páté minutě prodloužení pohotovou tečí Nic Dowd.

Výsledky NHL

1. kolo play off, Východní konference:

Washington - Boston 3:2 v prodl.

Základní část:

Edmonton - Vancouver 1:4.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...