Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jágr má smůlu, hokejový svátek pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční

Sport

  12:52aktualizováno  14:11
Hokejové zápasy pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční. Akce byla odložena vůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením, oznámili dnes organizátoři D+D Real Winter Hockey Games.

Přípravy na D+D Real Winter Hockey Games ve Špindlerové Mlýně byly v plném proudu. foto: Martin Veselý, MAFRA

Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se příští týden měla odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy. Program, který měl začít 7. prosince, bude přeložen do další sezony.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

„Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ doplnila Bársony. Soutěžní zápasy se odehrají na stadionech domácích týmů.

Majitel DD Group Petr Dědek, jehož firmy měly akci sponzorovat, na twitteru uvedl, že s podporou končí. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce,“ uvedl majitel extraligových Pardubic.

Představitelé agentury Eniva se jeho rozhodnutí dozvěděli z médií. „Náš primární zájem byl uspořádat akci pro lidi a zároveň tak, aby nebyl poškozený Jaromír (Jágr) a nevrhlo to na něj špatné světlo. Možná se s tím někdo neztotožnil,“ řekl ČTK Tomáš Vosátka. Na pořádání akce se totiž podílí i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Podle Vosátky se akce příští rok uskuteční i bez podpory Dědkových firem. „Nebyla pro nás zásadní,“ uvedl zástupce agentury Eniva .

Opakuje se tak situace z loňska, kdy musela být akce přeložena ze stejného důvodu. Tentokrát už ale mají organizátoři ve Špindlerově Mlýně téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření z minulého týdne by však na jednotlivé zápasy akce, na jejímž pořádání se podílel i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr, mohlo přijít maximálně tisíc fanoušků.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří,“ uvedl Jágr s tím, že pro pořadatele je důležité, aby si akci přímo na místě fanoušci maximálně užili. „Bez omezení a restrikcí,“ řekl legendární útočník.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...