130 let
Trénink hokejové reprezentace. Zleva trenér Alois Hadamczik, útočník Ivan Rachůnek a obránce Jakub Nakládal

Trénink hokejové reprezentace. Zleva trenér Alois Hadamczik, útočník Ivan Rachůnek a obránce Jakub Nakládal | foto: ČTK

Z nominace vypadli Škoula, Krajíček a Ivan Rachůnek

Sport
  •   11:19
PRAHA - Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik se bude muset na nadcházejícím turnaji Karjala ve Finsku a Švédsku obejít bez pomoci obránců Martina Škouly, Lukáše Krajíčka a útočníka Ivana Rachůnka, kteří ze zdravotních a rodinných důvodů vypadli z nominace. Na jejich místa byli povoláni Lukáš Zíb, Tomáš Mojžíš a Jakub Orsava.

Program Čechů

Čtvrtek 10. listopadu:
19:00 Švédsko - ČR

Sobota 12. listopadu:
16:00 Finsko - ČR

Neděle 13. listopadu:
12:00 ČR - Rusko

Zatímco třinecký Zíb a Mojžíš hrající momentálně za finské TPS Turku mají na svém kontě již několik desítek startů v národním týmu, útočník Orsava z Třince je třetím nováčkem v aktuálním výběru. Premiéra čeká i Marka Trončinského a Jakuba Petružálka.

Čeští reprezentanti se před první akcí seriálu Euro Hockey Tour sejdou v úterý v Praze. Ve čtvrtek odletí do Švédska, kde se utkají s domácí reprezentací. V pátek se přesunou do Helsinek, kde se o víkendu utkají s Finskem a Ruskem.

Nominace na turnaj Karjala (10. do 13. listopadu)

Brankáři:
Jakub Kovář (České Budějovice), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL)

Obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Marek Trončinský (Liberec), Tomáš Mojžíš (TPS Turku/Fin.), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Lukáš Zíb (Třinec), Martin Ševc (Färjestad/Švéd.)

Útočníci: Jakub Klepiš, Marek Kvapil (oba Dynamo Moskva/KHL), Jakub Petružálek, Petr Vrána (oba Chabarovsk/KHL), Petr Hubáček (Brno), Petr Koukal (Pardubice), Jakub Orsava (Třinec), Martin Adamský (Třinec), Petr Nedvěd (Liberec), Aleš Kotalík (České Budějovice), Jiří Novotný (Astana/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Petr Vampola (Timra/Švéd.)

Autoři: ČTK, Lidovky.cz