130 let
Utkání KHL Slovan Bratislava - Doněck. Zleva Martin Bakoš ze Slovanu a Clay Wilson a brankář Erik Ersberg z Doněcka

Utkání KHL Slovan Bratislava - Doněck. Zleva Martin Bakoš ze Slovanu a Clay Wilson a brankář Erik Ersberg z Doněcka | foto: ČTK

Z Ukrajiny už prchá i KHL. Doněck odehraje klíčový duel v Bratislavě

Sport
  •   14:43
BRATISLAVA/PRAHA - Na takový zápas by potřebovali podporu domácích fanoušků, místo toho ho odehrají ve stovky kilometrů vzdáleném azylu, navíc v cizí zemi. Rozhodující sedmý zápas osmifinálové série KHL mezi Donbassem Doněck a Dinamem Riga se uskuteční v pondělí v Bratislavě v hale Slovanu. Vedení soutěže se k přesunu utkání na Slovensko rozhodlo kvůli napjaté politické situaci na Ukrajině, kde se měl sedmý duel uskutečnit.

Dinamo Riga s českým brankářem Jakubem Sedláčkem si nečekaně vybojovalo rozhodující sedmý zápas - v sobotu vyhrálo 2:1.

Donbass přitom vedl v sérii už 3:1, ale poté prohrál dvakrát za sebou. A teď ho potkala další rána o "zrušení" domácího prostředí.

Podle webu Slovanu byla ve hře o pořádání sedmého duelu i Praha, nicméně na základě předběžné dohody mezi ukrajinským a slovenským klubem padla volba na bratislavskou Slovnaft Arenu.

Jak nalákat Slováky?

Zájem o utkání ze strany Bratislavanů by mohl zvýšit fakt, že Bratislavští v této sezoně KHL nepostoupili do play off a hrají pouze zápasy o Pohár naděje. Permanentkáři Slovanu navíc budou mít vstup na utkání zdarma. Nejdrazší lístky se do jedné z nejmodernějších hal v Evropě prodávají za 10 euro.

V týmu Doněcku také působí dva slovenští hokejisté - brankář Ján Laco a obránce Peter Podhradský. S Rigou přijedou ještě forvardi Marcelové Haščák a Hossa, v brance hostů by se mohl představit český gólman Jakub Sedláček. V sestavě "domácího" Donbassu jsou jeho krajané Jan Kolář, Lukáš Kašpar a Václav Nedorost. 

Autoři: ČTK, mjk