Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zacha vstřelil v NHL Buffalu dva góly. Zohorna získal poprvé dva body v zápase

New Jersey nezachytilo nástup do utkání a v 53 sekundě na ledě Buffala prohrávalo 0:1. Bleskový obrat Devils zařídil dvěma přesilovkovými trefami Zacha. foto: ČTK

New York - Český hokejový útočník Pavel Zacha dvěma góly pomohl New Jersey k výhře v Buffalu 6:3. Dva body za gól a asistenci si ve čtvrtečním programu NHL připsali také Martin Nečas a Radim Zohorna, kteří se podíleli na výhrách Caroliny a Pittsburghu. Po jednom bodu zaznamenali skórující Jakub Voráček s Dominikem Kubalíkem a nahrávající Jakub Zbořil a Ondřej Palát.
  7:04

New Jersey nezachytilo nástup do utkání a v 53 sekundě na ledě Buffala prohrávalo 0:1. Bleskový obrat Devils zařídil dvěma přesilovkovými trefami Zacha. Poprvé se český centr prosadil ve třetí minutě, kdy si našel vyražený puk a bekhendem překonal brankáře Linuse Ullmarka. Druhý gól vstřelil přesnou střelou z levého kruhu o minutu později a poslal New Jersey do vedení 2:1.

Druhý gól Zacha vstřelil přesnou střelou z levého kruhu o minutu později a...
Český hokejový útočník Pavel Zacha dvěma góly pomohl New Jersey k výhře v...

Výsledky NHL

Buffalo - New Jersey 3:6, NY Islanders - Philadelphia 3:2 po sam. nájezdech, NY Rangers - Pittsburgh 2:5, Washington - Boston 2:4, Columbus - Tampa Bay 4:6, Montreal - Winnipeg 2:4, Detroit - Nashville 1:7, Chicago - Dallas 1:5, Carolina - Florida 3:0, Ottawa - Edmonton 1:3.

Zohorna v duelu Pittsburghu s New York Rangers otevřel v sedmé minutě skóre povedeným forhendovým blafákem. Chvíli po polovině zápasu asistoval v početní výhodě u branky Evana Rodriguese a poprvé v NHL zaznamenal v utkání více než jeden bod. Český nováček, který má po čtyřech zápasech v NHL stejný počet kanadských bodů, byl stejně jako Zacha vyhlášen první hvězdou utkání. Penguins přehráli Rangers 5:2.

VIDEO: Návrat jako hrom. Mrázek ozdobil comeback do NHL vychytanou nulou

Carolina zvládla druhý duel s Floridou za sebou a posunula se do čela Centrální divize. Velký podíl na výhře 3:0 měl Martin Nečas, který asistoval u druhé trefy a v poslední minutě zápasu vstřelil uklidňující gól do prázdné branky.

Autor: