Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Extraliga začíná, ale pořád to není NHL. Chybí haly, slušnost i elegance

Sport

  8:00
PRAHA - Tak jsme se dočkali. Tedy ti z nás, kteří si čekání na start NHL ukrátí návštěvou či zhlédnutím nějakého zápasu české extraligy.

Vítěz extraligy - Litvínov. foto: Ondřej BičištěMAFRA

V okolí severočeských chemických závodů jsou fandové zvědaví, jak úřadující mistři zvládnou kocovinu. Statistika hovoří jasně: kdo vyhraje titul, má často starosti i s postupem do play off.

Navíc se Litvínov bude muset obejít bez Ručinského a Petružálka. Nerad bych byl špatným prorokem, ale na titul chemiků bych teď nevsadil ani stokorunu.

Hurá do pralesa

To fanoušci Slavie ani sázet nemohou. Liga totiž přišla o pražská derby. Část fanoušků červenobílých, ta, která je hodně vidět na sociálních sítích, však dokonce sestup uvítala a těší se na „prales“, jak je první liga mezi zasvěcenci nazývána. Důvod? Stěhování z „nenáviděné“ haly v pražských Vysočanech zpět do malinké, ale útulné plechové arény v Edenu.

Kde je Růžička, tam je úspěch? Hlavně se udržet, říká trenér na startu nové mise

Vysočanská aréna už má své nepřátele i v řadách sparťanů, kteří se tam přes léto přestěhovali. Řada skalních příznivců si nekoupila do 02 areny permanentní vstupenky. Nestoupají si sice před tanky jako v Číně (zdravíme do jiného Edenu pana Řebíčka a spol.), ale i tak je to forma protestu. Bohužel pro tyto demonstranty Sparta oznámila, že počet „permic“ i přesto narostl. Luxus relativně nové haly zkrátka láká.

Nutno přiznat, že holešovická aréna je sice tradiční a ke klubu nesmazatelně patří, ale ne za cenu, že vám tradice spadne na hlavu. V tomhle lze vedení Sparty chápat.

Jiné už to je u hádky na Facebooku, která se strhla minulý týden mezi současným šéfem Speychalem a minulým Sivekem. Druhý jmenovaný, pod nímž Sparta získala poslední dva tituly (i ten v jedinečném finále se Slavií), se pustil do Speychala kvůli jeho kritice deníku Sport.

Slovinci, Chorvat i Ital. Na hokejovou extraligu se chystá 80 cizinců

Některé Sivekovy příspěvky pak ze sparťanského Facebooku „záhadně“ zmizely, oba pánové se nakonec do sebe pustili i v osobní rovině. Aspoň že všechno skončilo smírem a včerejší omluvou, která zamířila k Sivekovi ze Sparty.

Teplákovková extraliga

Pokud má česká extraliga někde potíže, tak je to právě v tomhle. Když už máme přesné statistiky, chtělo by to ještě zapracovat na slušnosti a eleganci. A stačí začít u maličkostí: v NHL byste třeba na střídačce neuviděli trenéra v teplákovce...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...