Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zase hlavy v obraze. Organizátoři MS prosí diváky, aby nevstávali

Sport

  18:03
PRAHA - Dvě minuty zbývají do konce zápasu mezi Českem a Švédskem. Národní tým v zahajovacím utkání na šampionátu drží těsný náskok a vyprodaná O2 arena euforicky skáče. Televizní divák ale místo napínavé koncovky vidí jen záda a hlavy fanoušků.

DIVÁCI V ZÁBĚRU. V moderní O2 areně jde o dlouholetý problém. foto: Česká televizeReprofoto

V nejmodernější hale v republice nejde o nic nového. Když v závěru utkání masa fanoušků na podélné tribuně pod hlavními kamerami vstane a tleská, divák u televize má po hokeji. Výhled na ledovou plochu mu kazí stojící fanoušci.

„Největší arena u nás má nejhorší podmínky na snímání kamerou,“ říká televizní komentátor Robert Záruba.

Tipovačka MS v hokeji

Organizátoři slibovali, že udělají vše proto, aby problém před startem šampionátu vyřešili. Platformu pro snímací zařízení umístili do klubového patra, které je na tribuně o pár metrů výš. Jenže diváci „překáži“ v záběru i nadále.

„Chyba není na naší straně ani na straně České televize. Televizní signál produkuje z mistrovství světa švédská společnost, která si ale do Prahy přivezla nižší typ kamer, s čímž jsme nepočítali,“ vysvětluje pro Lidovky.cz šéf pražské části mistrovství Petr Bříza.

„Před šampionátem jsme dostali parametr na šířku pódia, což jsme splnili. Švédové ovšem přivezli nízké kamery, které nejdou kvůli stabilitě zvednout a ihned to vygenerovalo problém.“

Organizátoři potíž částečně vyřeší tím, že zvýší pódium, na němž snímací zařízení stojí. Bříza však dodává: „Když diváci pod kamerami vstanou, problém nastane stejně. Během zápasu proti Švédsku lidi vyskakovali a nereagovali na naše prosby. Jsou to VIP hosté, nemůžeme na ně poslat securiťáky. Budeme jim to muset znovu vysvětlit a prosit je, aby nevstávali.“  

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!