Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Irgl porazil rakovinu. Tři měsíce po odebrání ledviny se vrací na led

Sport

  11:38
TŘINEC - Tři měsíce po operaci nádoru a odebrání ledviny chystá třinecký útočník Zbyněk Irgl návrat k hokeji. Podle informací serveru Aktuálně.cz naskočí už příští týden do tréninku Ocelářů a měl by stihnout i vyřazovací část extraligy, která pro třineckého lídra soutěže začne v první polovině března.

Zbyněk Irgl v dresu Třince. foto: Luděk Ovesný, MAFRA

„V průběhu příštího týdne se připojí k týmu a během play off by měl být Ocelářům k dispozici,“ řekl Aktuálně.cz tiskový mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Čtyřiatřicetiletý vicemistr světa z roku 2006 Irgl byl největší letní posilou Třince po sedmi sezonách strávených v KHL. Naposledy hrál 12. listopadu v Plzni, pak si stěžoval na zdravotní problémy a lékaři mu objevili nádor na ledvině, kterou mu museli v prosinci vzít.

Hokejový reprezentant už nabírá kondici a na ledě absolvuje individuální tréninky. I během rekonvalescence se zúčastnil klubových akcí, při domácích zápasech je na tribuně. V neděli po výhře 4:1 nad Kometou Brno oslavil s týmem vítězství v základní části extraligy.

Třinec zakončí dlouhodobou část soutěže v neděli na Spartě, na čtvrtfinále začínající 13. března už by se měl Irgl připravovat s ostatními spoluhráči. V této sezoně před operací nádoru odehrál za Oceláře 19 zápasů, v nichž nasbíral stejný počet bodů.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...