Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zemřel bývalý hokejista a trenér mistrovských Vítkovic Soukup, bylo mu 78 let

Sport

  14:25
Ostrava - Po dlouhé nemoci zemřel ve středu ve věku 78 let bývalý dlouholetý trenér hokejistů Vítkovic Jan Soukup, který v roce 1981 získal s týmem dosud poslední mistrovský titul. O jeho úmrtí dnes informoval ostravský klub na svém webu.

Bývalý dlouholetý trenér Vítkovic Jan Soukup foto: Archiv HC VÍTKOVICE STEEL

Soukup zahájil v dresu Vítkovic v roce 1958 hráčskou kariéru, největších úspěchů na ledě se však někdejší obránce dočkal během vojenské služby v Brně. S Rudou hvězdou a následně ZKL Brno (dnešní Kometou) vyhrál nejvyšší soutěž v letech 1962 a 1963. Po návratu do Vítkovic zažil dva sestupy a také postupy, přičemž ten druhý vybojoval ostravský celek až po šesti sezonách v roce 1973.

Po konci hráčské kariéry přešel v roce 1975 do realizačního týmu Vítkovic jako asistent Ladislava Štemproka, po kterém pak mužstvo převzal. V roce 1981 dovedl ostravské hokejisty k druhému titulu v klubové historii a byl také u stříbra o dva roky později. U mužstva skončil v roce 1984, ale pak se k němu vrátil ještě v roce 1988 a působil na střídačce další tři roky.

Bývalý dlouholetý trenér Vítkovic Jan Soukup
Bývalý dlouholetý trenér Vítkovic Jan Soukup
Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...