130 let
Bývalý šéfredaktor Hokej.cz Václav Jáchim

Bývalý šéfredaktor Hokej.cz Václav Jáchim | foto: Hokej.cz

Zemřel dlouholetý sportovní novinář Václav Jáchim. Přednímu hokejovému odborníkovi bylo 50 let

Sport
  •   15:20
PRAHA - V neděli 7. března zemřel náhle ve věku padesáti let hokejový novinář a dlouholetý šéfredaktor serveru Hokej.cz Václav Jáchim. Pravděpodobnou příčinou smrti byl infarkt. Informoval o tom server Hokej.cz.

Velký hokejový odborník a srdcař, který držel mezi českými sportovními novináři rekord v účastech na juniorských šampionátech, se bohužel v neděli ráno neprobudil. Ve spánku ho postihl infarkt.

Narodil se v červenci 1970 v jihočeské Čkyni. Vystudoval České vysoké učení technické v Praze. Na začátku 90. let začal externě spolupracovat s legendárním časopisem Gól, do jehož redakce nastoupil na plný úvazek v roce 1995.

Od roku 2000 přešel se svým tehdejším kolegou z Gólu Pavlem Bártou do měsíčníku Hokej. Od roku 2002 pracoval jako redaktor a později i šéfredaktor webu Hokej.cz.

Jako novinář se zúčastnil nespočtu vrcholových akcí včetně olympijských her, mistrovství světa nebo juniorských šampionátů, na které jezdil každoročně. Podílel se také na tvorbě hokejových ročenek a nejen ve svých článcích se rád zabýval hokejovou historií. Byl rovněž vášnivým sběratelem kartiček a podpisů.

Autoři: Lidovky.cz, roš