Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kolonie českých tahounů zůstává. Židlický prodloužil v New Jersey

Sport

  21:35
NEWARK - Český hokejový obránce Marek Židlický podepsal, podobně jako před časem jeho spoluhráč Jaromír Jágr, novou roční smlouvu s New Jersey. Podrobnosti nebyly zveřejněny, podle spekulací zámořských médií by si měl sedmatřicetiletý bek vydělat čtyři miliony dolarů.

Marek Židlický v dresu New Jersey Devils. foto: MAFRA - David Neff.

Po podpisu Židlického tak v New Jersey zůstává kompletní trio zkušených českých hokejistů, které v uplynulé sezoně patřilo k tahounům týmu. Dvaačtyřicetiletý Jágr se na novém kontraktu v Devils dohodl ještě před mistrovstvím světa, další útočník Patrik Eliáš má od loňska smlouvu do roku 2016.

Mosteckého rodáka Židlického čeká čtvrtá sezona v barvách New Jersey a jedenáctá celkově v NHL. V uplynulém ročníku, v němž se Devils neprobojovali do play off, byl s 42 body (12+30) nejproduktivnějším obráncem a pátým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Ve slavné zámořské lize odehrál ofenzivní bek za Nashville, Minnesotu a New Jersey v základní části 699 zápasů, v nichž nasbíral 367 bodů (78+289). Před odchodem do NHL hrál Židlický za IFK Helsinky a Kladno, které také posílil předloni během výluky.

Českou republiku reprezentoval na třech posledních olympijských hrách a šesti mistrovstvích světa. Ve sbírce má olympijský bronz z Turína 2006 a světové zlato z Vídně 2005 a bronz z Bratislavy 2011.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...