Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Židlický se po reprezentační pauze rozloučí s Kladnem

Sport

  21:39
KLADNO - Hokejový obránce Marek Židlický se chystá po reprezentační pauze opustit Kladno a vrátit se do zámoří. Z původních pěti kladenských posil pro výluku NHL tak mohou zbýt jen útočníci Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý, protože po měsíčním působení odcestoval zpět do Kanady za rodinou zadák Tomáš Kaberle z Montrealu.

Rytíři Kladno - Vítkovice. Marek Židlický z Kladna (vlevo) a Viktor Ujčík z Vítkovic foto: ČTK

"Hned po turnaji s nároďákem se už chystám zpátky do Ameriky, letenku mám na 17. listopadu. Takže tohle bude možná poslední akce, kterou tady v Evropě během výluky odehraju," vysvětlil Židlický v rozhovoru pro deník Sport, proč radši nebude během reprezentační pauzy odpočívat jako jiné hvězdy a bude hrát na turnaji Karjala v Liberci a v Turku.

Pětatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 se měl původně vrátit do Severní Ameriky už dříve. "Původně jsem měl zůstat ještě kratší dobu, ale hokej si tady užívám, je to super, tak jsem si to o něco prodloužil. Ale toho 17. listopadu se stoprocentně vydám do Ameriky," doplnil Židlický. "V tu dobu mi tady vyprší pojistka, prostě jsme se takhle s vedením klubu dohodli." V dresu Kladna odehrál 15 zápasů a připsal si deset bodů za gól a devět asistencí. Do plánovaného Židlického odletu ještě čekají Kladno před pauzou duely v pátek v Pardubicích a v neděli doma proti Chomutovu. Po přestávce se ještě v pondělí 12. listopadu představí Rytíři v Třinci a o dva dny později doma proti Českým Budějovicím.

Kdyby se ale NHL v sezoně nerozjela, nevylučuje Židlický návrat. "Nechci teď předbíhat, uvidíme. Zatím jsem o tom nepřemýšlel," dodal.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...