Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

'Životospráva? Slavit budu naplno,' říká třinecký Růžička

Sport

  22:24
TŘINEC - Třinecký hokejista Martin Růžička trhal v play off rekordy. Pětadvacetiletý útočník už v semifinále se Slavií překonal historické maximum Žigmunda Pálffyho v počtu kanadských bodů a byl klíčovým mužem, který Oceláře dotáhl k premiérovému titulu. Ani v pátém finálovém utkání Vítkovice nešetřil. Dal první branku, svou sedmnáctou v play off, ale další, kterou by vyrovnal Pálffyho střelecký rekord, už nepřidal.

Martin Růžička s medailí. foto: ČTK

Tím se však Růžička nijak netrápil. "Neřešil bych to. Jsme strašně rádi, že jsme udělali titul. To, že se mi nepovedlo vyrovnat ten rekord... To byl asi takový výkon v té době, že už to bude těžké překonat," řekl.

VÍCE O EXTRALIGOVÉM FINÁLE:

I bez osmnáctého gólu jeho bilance ve vyřazovací části bere dech: 18 zápasů, 17 gólů, 16 asistencí. Bez jeho příspěvku by útok Ocelářů na titul vůbec nemusel skončit úspěchem. "Nevím, čím to. Prostě mi to lepilo a měl jsem štěstí na výborné spoluhráče. S Bonkiem a Vencou Varaďou jsme si strašně sedli. Trávil jsem hodně času na ledě, prostě si to sedlo všechno dohromady," tvrdil Růžička.

Další rekord vytvořil na přelomu základní části a play off. Skóroval v deseti zápasech v řadě a vymazal z čela historických tabulek Viktora Ujčíka. "Celou sezonu jsem si držel určitý standard, to je důležité. Výborně jsem potrénoval v reprezentační pauze, když kluci byli ve Švédsku. Ale podali jsme výborný týmový výkon," řekl Růžička.

Martin Růžička s pohárem.

Český reprezentant přidal do své sbírky už třetí zlatý kov. Extraligový titul má z roku 2006 se Spartou, vloni byl členem týmu mistrů světa na šampionátu v Německu. K oběma dřívějším triumfům však ani zdaleka nepřispěl takovou měrou jako v Třinci.

"Tenhle titul stavím vysoko. Ale každý z těch tří má něco do sebe, nedělal bych mezi nimi rozdíly. Jsem strašně rád, protože jsme si ho zasloužili," uvedl Růžička.

Jako suverénně nejproduktivnějšího hráče play off by ho pozvánka do národního týmu pro šampionát na Slovensku neměla minout. Kouč Alois Hadamczik ho však zatím nekontaktoval a Růžička proto při oslavách titulu nemusí asketicky hledět na životosprávu. "Dnešek si užiju naplno, co to půjde. Možná potom se budu trochu krotit. Uvidím, jak to bude vypadat," řekl Růžička.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!