Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zkouška: Lev porazil českého vicemistra

Sport

  19:20aktualizováno  20:09
OSTRAVA/PRAHA - První ostrý test mají za sebou hokejisté HC Lev Poprad, kteří se připravují na nadcházející sezonu v Kontinentální hokejové lize. V přípravném utkání porazili vicemistra české extraligy z Vítkovic 3:1.

Vítkovice - HC Lev Poprad. foto: ČTK

Trenér Popradu Radim Rulík ale optimismus krotí. "Spokojenost by nám ublížila. My se chceme hlavně každým zápasem zlepšovat."

Pro Popradské to bylo již druhé přátelské utkání. Minulý týden se rozehráli proti týmu z druhé nejvyšší slovenské ligy Spišské Nové Vsi, kdy nastoupili k historicky prvnímu zápasu, po jehož konci se radovali z hladké výhry 3:0.

Ohlasy po utkání:

Proti Vítkovicím ovšem měli ukázat svou kvalitu a umlčet všechny kritiky, kteří nováčka v KHL odepisují. "Naše šance v lize nechci předvídat. My do do každého zápasu půjdeme s nadšením. Chceme potrápit všechny soupeře," říká Tomáš Netík.

V dresu Lva proti Vítkovicím nejvíce úřadoval elitní útok ve složení Netík - Bartečko - Nagy, jenž se postaral i o dvě branky. "Je radost s nimi hrát," neskrýval nadšení po utkání Netík.

Obranné řady navíc včerejším dnem oficiálně vyztužil Čech Karel Pilař. V mužstvu je tak jedenáct českých hokejistů. "Máme ještě nějaké varianty, ale může se stát, že to je konečná podoba kádru. Do mužstva už se nám povedlo přivést kvalitní hráče," pokračuje Rulík.

Lev ve středu v Třinci
Před solidní kulisou se hned v první třetině hrál útočný hokej se šancemi na obou stranách. Vítkovice zaměstnávala nejčastěji již zmíněná Bartečkova formace. Domácí zase měli nebezpečné přesilovky. V 18. minutě mohl právě při početní výhodě otevřít střelecký účet Klimek, ale nastřelil pouze tyč.

Úvodní branky utkání se tak fanoušci dočkali ve druhé části, kdy domácího brankáře Romana Málka překonal Rudolf Huna, který ostravský celek moc dobře zná. V minulé sezoně totiž působil právě ve Vítkovicích.

Po půl hodině hry už Lev měl dvougólový náskok. Netík od mantinelu našel volného Nagyho, jenž pohodlně zvýšil.

Slovenský tým českého kouče Radime Rulíka hru kontroval, ale zaspal úvod třetí třetiny, čehož soupeř využil. Po čtrnácti odehraných vteřinách zaskočil gólmana Dubu z velkého úhlu Klimek a bylo rázem sníženo.

Šest minut poté ale vrátil Popradu dvoubrankové vedení Netík ze samostatného úniku a na tahu byly Vítkovice. I když si v závěru utkání vytvořily drtivý tlak, skóre nezměnily.

Lev v přípravných utkání s českými soupeři pokračuje už dnes. Zavítá totiž na led třineckých mistrů.

Přípravné hokejové utkání:

HC Vítkovice Steel - HC Lev Poprad 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) Branky: 41. Klimek - 25. Huna, 31. Nagy, 47. Netík.