Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Zlín zvládl úvod semifinále, Třinec přehrál 3:1

Sport

  20:43aktualizováno  21:18
ZLÍN - Hokejisté Zlína vstoupili vítězně do semifinále play off, když porazili Třinec 3:1. Berani vyhráli i čtvrté domácí utkání v letošním play off. Brankami se na tom podíleli Bedřich Köhler, Petr Leška a Martin Hamrlík. Jakuba Sedláčka v brance Zlína překonal jen Tomáš Klimenta. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat ve středu opět na Stadionu Luďka Čajky.

Zlín - Třinec. Petr Leška slaví gól. foto: MAFRA - Dalibor Glück

Domácí začali hodně aktivně a hned v první minutě mohl otevřít skóre Balaštík, který se vrátil zpět do elitní zlínské formace. Hamerlíka ale nepřekonal stejně jako následně Honejsek s Veselým. Oceláři se připomněli v páté minutě, kdy pozornost Sedláčka vyzkoušel z otočky Rákos, ale trefil jen tyč.

Zlín - Třinec 3:1

Branky a nahrávky: 11. Köhler (Hamrlík), 29. Leška, 44. Hamrlík (Leška) - 20. Klimenta (Rákos, Adamský). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 5772. Stav série: 1:0.

Sestavy: Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Ovčačík, Galvas, Lojek (21. Kania), Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Rákos, Adamský - D. Květoň, Peterek, Orsava - Zagrapan, Matuš, Rufer. Trenéři: Turek a Janků.

Skóre se změnilo v 11. minutě, kdy Berani využili svoji první přesilovou hru. Za Hamerlíkova záda prošla Köhlerova nevydařená střela. Stejný hráč mohl při dalším střídání přidat druhou branku, ale slovenský gólman se překvapit nenechal.

V 15. minutě fauloval Tesařík v šanci Květoně a rozhodčí nařídili trestné střílení. Sedláček však útočníka hostů vychytal. Přesto domácí vedení do konce první části neudrželi. Devětačtyřicet sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky Sedláčka překonal Klimenta. Zlínský brankář tak přišel o téměř 140 minut dlouhou neprůstřelnost. V předešlých dvou zápasech totiž udržel čisté konto.

Druhá třetina již tak ofenzivní nebyla. Hosty mohli po přečíslení dva na jednoho posunout do vedení Peterek s Rákosem, ale neuspěli. Poté bylo rušno před Hamerlíkem; domácí se ale prosadili až ve 29. minutě, kdy Leška prokázal své umění, udělal dvě otočky za brankou a zpoza ní zasunul puk k levé tyčce.

Na začátku třetí části mohl v přesilovce vyrovnat Varaďa, Sedláček ale jeho střelu vyrazil. Mnohem lépe dokázal ve 43. minutě zamířit Hamrlík, jenž prostřelil Hamerlíka a získal Zlínu dvoubrankové vedení. Domácí měli i potřebné štěstí, Růžičkova střela od modré skončila i díky zásahu Sedláčka jen na tyčce. Podobně dopadl i Melenovského pokus pět minut před koncem.

Stav se už ale nezměnil, hosté se kvůli vyloučení nedostali ani k power play.

Ohlasy trenérů

  • Juraj Jurík (Zlín): "Připravovali jsme se na to, že to bude trošku jiný hokej než (ve čtvrtfinále) s Vítkovicemi. Třinec je ofenzivně laděný a pořád je to táhne do útoku. Myslím, že jsme se toho zhostili docela dobře. Zápas byl vyrovnaný, nás v důležitých momentech podržel Kuba Sedláček. Dali jsme i dva šťastné góly, měli jsme ale větší chtíč v soubojích a šli jsme za vítězstvím víc než Třinec. Je to jen první bod, ve středu nás čeká další těžký zápas. Budeme ho chtít ale urvat taky."
  • Pavel Janků (Třinec): "Dvě třetiny to byl vyrovnaný duel, i když Zlín vedl 2:1. Ve třetí třetině jsme trošku otevřeli hru a chtěli jsme to zkorigovat, což se nám nepovedlo. Jakmile Zlín odskočil na 3:1, tak si zápas zkušeně pohlídal. Dnes to z naší strany nebylo úplně ono, hráli jsme trošku něco jiného, než jsme chtěli."
Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...